Minister Bruins Slot: 'Nederlanders in Israël kunnen woensdag met defensievliegtuig naar huis'

7 maanden geleden gepubliceerd

Nederlanders die momenteel in Israël verblijven, krijgen de mogelijkheid om woensdag met een defensievliegtuig terug naar huis te keren. Dit heeft minister van Buitenlandse Zaken, Bruins Slot, aangekondigd. Ondertussen blijft de situatie in het Midden-Oosten gespannen, met de stad Ashkelon als recent doelwit van een raketaanval door Hamas. Het is nog onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen bij deze aanval.

Militaire operatie van Hamas

Terreurgroep Hamas voerde afgelopen zaterdag een militaire actie uit tegen Israël. Het doel was om een einde te maken aan de Israëlische bezetting. Hamas lanceerde honderden raketten richting Israël en drong het land binnen om te vechten. Als reactie hierop voert Israël nu tegenaanvallen uit op de Gazastrook.

Gijzelingen en slachtoffers

Hamas heeft ongeveer 150 Israëli’s gegijzeld, zowel burgers als militairen. De militanten dreigen deze gevangenen om het leven te brengen zolang Israël doorgaat met aanvallen op Gaza. Volgens Israëlische autoriteiten zijn er aan hun kant minstens 1000 mensen omgekomen. Het Palestijnse ministerie van Gezondheid stelt het dodental in de Gazastrook op minimaal 830.

Protestmars

De stichting Plant een Olijfboom, een van de organisatoren van een geplande pro-Palestinamars, heeft de route van de mars gewijzigd na verontwaardigde reacties op sociale media. De mars zou aanvankelijk zondag starten op de Dam en eindigen bij het Jonas Daniël Meijerplein, in de oude Joodse buurt.

Related news