Israel in gesprek met SpaceX over Starlink internetdiensten tijdens oorlog

7 maanden geleden gepubliceerd
  Pexels

Israel is in gesprek met SpaceX over het opzetten van Starlink internetdiensten om de communicatie tijdens oorlogstijd te versterken. Dit nieuws komt naar voren als Israel in oorlog is met Hamas in Gaza, na een dodelijke grensoverschrijdende invasie op 7 oktober.

Zware luchtaanvallen

De Israëlische strijdkrachten hebben gereageerd op de invasie met zware luchtaanvallen in Gaza, waarbij meer dan 2.800 Palestijnen zijn omgekomen. Ook hebben ze de toevoer van brandstof, water en elektriciteit naar de door Hamas beheerde strook gestopt en honderdduizenden troepen verzameld langs de frontlinies.

Het zal de eerste keer zijn dat Israel op Starlink vertrouwt, dat zal dienen als back-up voor het geval andere systemen worden verstoord, voegde een woordvoerder van het ministerie eraan toe.

Maatregelen tegen Gaza en Al-Jazeera

Het Israëlische ministerie overweegt ook de internet- en telefoondiensten die het aan Gaza levert, te verbreken. Daarnaast bevestigde het dat het werkt aan het sluiten van de Israëlische kantoren van het door de Qatarese staat eigendom zijnde nieuwsnetwerk Al-Jazeera, “dat wordt gebruikt voor Hamas-propaganda, aanzetten tot haat en schade aan de nationale veiligheid tijdens oorlogstijd”.

SpaceX heeft nog niet onmiddellijk gereageerd op een verzoek om commentaar.

Related news