Dineren op 30 kilometer hoogte: Sterrenchef serveert maaltijd in ruimteballon voor half miljoen dollar

4 maanden geleden gepubliceerd
  SPACEVIP

Voor wie het zich kan veroorloven, is er volgend jaar een unieke gastronomische ervaring beschikbaar: dineren op 30 kilometer hoogte in een ruimteballon van Space Perspective. De Deense sterrenchef Rasmus Munk zal de maaltijd verzorgen.

Een exclusieve ervaring

Zes gasten krijgen de kans om deel te nemen aan deze bijzondere eetervaring in de stratosfeer. Om deze unieke kans te grijpen, leggen ze elk een halve miljoen dollar neer. Volgens een persbericht van SpaceVip, het bedrijf dat de reis organiseert, zullen de restaurantgangers begin 2025 opstijgen tot een hoogte van 30 kilometer boven zeeniveau. Daar zal sterrenchef Rasmus Munk hen gastronomisch verwennen.

De gasten reizen in een capsule die is bevestigd aan een ruimteballon, een technologie die is ontwikkeld door NASA. Hoewel de ruimte volgens NASA pas begint op 80 kilometer boven zeeniveau, biedt deze ervaring een ongeëvenaard uitzicht en een unieke setting voor een diner. De vlucht vertrekt vanuit Florida en zal zes uur duren.

Voorbereiding op de vlucht

Voor deze reis is geen speciale training of aangepaste uitrusting nodig. Echter, het modehuis Ogier, gespecialiseerd in luxe skikleding, ontwerpt speciaal voor de vlucht op maat gemaakte outfits. In de capsule is wifi beschikbaar, zodat de gasten hun ervaringen live kunnen delen.

Een levensveranderende ervaring

Het menu voor het diner is nog niet bekend, maar volgens Munk zal beleving centraal staan. Zijn restaurant Alchemist in Kopenhagen, dat twee Michelinsterren heeft, staat in het teken van de ‘holistische keuken’. Munk wil met het diner in de dampkring een levensveranderende ervaring creëren.

Volgens het persbericht kan het diner in de ruimte leiden tot een “cognitieve shift”, waarbij de mensheid als één geheel wordt ervaren en het belang van gelijke toegang tot voedsel wordt benadrukt. De opbrengst van dit peperdure gastrotoerisme gaat naar de Space Price Foundation, een non-profitorganisatie die meisjes en vrouwen aanmoedigt om carrière te maken in de ruimtevaart.

Related news