Internetpionier Dan Lynch overleden op 82-jarige leeftijd

20 dagen geleden gepubliceerd

Internetpionier Daniel C. Lynch is afgelopen zaterdag overleden op 82-jarige leeftijd. Lynch was bekend vanwege zijn belangrijke rol in de ontwikkeling en wereldwijde adaptatie van tcp/ip-protocollen, die aan de basis staan voor het hedendaagse internet.

Bijdrage aan ontwikkeling internet

In de jaren zeventig werkte Lynch aan de ontwikkeling van tcp/ip-protocollen bij het Stanford Research Institute. Hij speelde een cruciale rol bij de transitie van Arpanet, de voorloper van het internet, naar tcp/ip. Dankzij het transmission control protocol en internet protocol worden vandaag de dag gegevens verzonden en ontvangen over netwerken.

Oprichting Interop en CyberCash

Naast zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het internet, richtte Lynch Interop op, een evenement dat binnen tien jaar uitgroeide tot een van de grootste computertentoonstellingen ter wereld. Later werd Interop verkocht aan Ziff Davis, tegenwoordig bekend van publicaties als PCMag, Mashable en IGN. Lynch was ook medeoprichter van CyberCash, een van de eerste online betalingsdiensten voor e-commerce. Dit bedrijf vroeg in 2001 faillissement aan.

Overlijden

Lynch overleed in zijn woning in St. Helena, Californië. Volgens zijn dochter Julie leed hij aan nierfalen. Hij is 82 jaar geworden.

Related news