Reddit aandelen schieten omhoog op eerste handelsdag

3 maanden geleden gepubliceerd
  Reddit

Het aandeel van Reddit (RDDT) is op de eerste handelsdag bijna 50% gestegen ten opzichte van de initiële openbare aanbiedingsprijs van $34 per aandeel. Aan het einde van de handelsdag op donderdag noteerde het aandeel net boven de $50. De beursintroductie van het bedrijf op de New York Stock Exchange was zeer verwacht, gezien de terugval in openbare aanbiedingen in de afgelopen twee jaar.

Reddit is het eerste grote sociale mediabedrijf dat sinds Pinterest (PINS) in 2019 naar de beurs gaat.

Groeiende erkenning

De op gebruikers gebaseerde discussieplatform bestaat al sinds 2005, maar kreeg meer erkenning tijdens de meme-hype in 2021. Op dat moment moedigden retailhandelaren op de subreddit WallStreetBets short squeezes aan op aandelen van onder andere de videogame-retailer GameStop (GME) en de bioscoopketen (AMC).

Solide financiële resultaten

Volgens de S-1 indiening van het bedrijf groeide de omzet van Reddit in 2023 met ongeveer 20% ten opzichte van het jaar ervoor tot $804 miljoen. Ongeveer 98% van de verkopen in het derde kwartaal van vorig jaar werd gegenereerd uit advertenties op het platform. Het nettoverlies van het bedrijf verminderde van $158,6 miljoen in 2022 tot $90,8 miljoen vorig jaar.

Co-oprichter en CEO Steve Huffman merkte op dat het bedrijf op een aangepaste EBITDA-basis winstgevend was in de tweede helft van vorig jaar. “Ik denk dat als we dat kunnen blijven doen, we er goed voor staan,” vertelde Huffman aan Yahoo Finance’s Brian Sozzi voorafgaand aan de notering op donderdagochtend.

Bezoekersaantallen en toekomstplannen

In december 2023 had de site 500 miljoen maandelijkse bezoekers, volgens de S-1-aangifte, en gemiddeld 73,1 miljoen unieke dagelijkse actieve gebruikers gedurende de drie maanden eindigend in december.

Reddit’s aangifte merkte ook op dat het bedrijf een kans ziet om zijn data te licenseren voor AI-gebruik. “Aan de datakant hebben we bijna twee decennia aan menselijke gesprekken over alles en nog wat. In een AI-wereld, waar alles steeds meer door AI wordt geschreven, wordt door mensen gegenereerde content eigenlijk waardevoller na verloop van tijd,” zei Huffman donderdag.

Related news