Google's Core Update van maart 2024 en nieuwe spambeleid: wat webcreators moeten weten

ongeveer een maand geleden gepubliceerd
  Pexels

Google heeft onlangs een aanzienlijke update van zijn kernzoekalgoritme aangekondigd, die in maart 2024 zal worden uitgerold, samen met de introductie van nieuw spambeleid om de kwaliteit van de zoekresultaten te verbeteren. Deze update en beleidswijziging zijn vooral belangrijk voor webcreators en SEO-professionals, omdat ze een grote invloed zullen hebben op hoe content wordt gerangschikt en welke praktijken als manipulatief of spammy worden beschouwd.

Overzicht van de Core Update van maart 2024

De kernupdate van maart 2024 is ingewikkelder dan de typische updates van Google, met wijzigingen in verschillende kernsystemen. Dit betekent een vooruitgang in de manier waarop Google de bruikbaarheid van content beoordeelt, door minder te vertrouwen op enkele signalen of systemen. Deze update integreert tal van innovatieve signalen en benaderingen om nuttige resultaten beter te presenteren. Door de complexe aard kan de uitrol meer dan een maand duren, wat mogelijk meer schommelingen in de ranking kan veroorzaken dan normaal.

Belangrijke punten voor creators:

 • Als je je hebt gericht op het creëren van hoogwaardige, bevredigende content bedoeld voor echte gebruikers, is er geen noodzaak voor onmiddellijke actie.
 • Verwacht schommelingen in de rankings en bekijk de richtlijnen van Google over het creëren van nuttige, op mensen gerichte content als je veranderingen in de prestaties van je site opmerkt.
 • Google heeft een nieuwe FAQ-pagina geïntroduceerd om deze veranderingen beter te begrijpen.

Nieuw Spambeleid: Aanpak van opkomende misbruiken

Google introduceert drie nieuwe spambeleidslijnen gericht op het inperken van praktijken die de kwaliteit van de zoekresultaten ondermijnen. Deze omvatten:

 1. Misbruik van verlopen domeinen: Het kopen van verlopen domeinen om hun vorige reputatie te benutten voor het hosten van content van lage waarde.
 2. Misbruik van geschaalde content: Het genereren van grote hoeveelheden onoriginele content voornamelijk om de zoekrangschikking te manipuleren.
 3. Misbruik van site-reputatie: Het publiceren van content van derden met minimale controle om de ranking signalen van een site te misbruiken.

Deze beleidsmaatregelen zijn een reactie op de groeiende populariteit van bepaalde manipulatieve praktijken en zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat alleen hoogwaardige, waardevolle content goed scoort in zoekresultaten.

Implicaties voor Content Creators:

 • Bekijk en voldoe aan het spambeleid van Google om straffen te voorkomen, zoals lagere rankings of verwijdering uit zoekresultaten.
 • Als je site wordt beïnvloed door een handmatige spamactie, word je hiervan op de hoogte gebracht via je Search Console-account, waar je ook heroverweging kunt aanvragen.

FAQs en extra inzichten

 • Er is geen enkel “helpful content system”. Google gebruikt een verscheidenheid aan signalen en systemen om de bruikbaarheid van content te beoordelen.
 • De bruikbaarheid van content wordt beoordeeld op paginaniveau, hoewel ook site-brede signalen worden overwogen.
 • Het verwijderen van onbruikbare content kan mogelijk de ranking van je andere content verbeteren.
 • Verbeteringen in de ranking kunnen op elk moment plaatsvinden, niet alleen na kernupdates, vanwege het continue karakter van het rangschikkingsproces van Google.

Google’s core update van maart 2024 en nieuwe spambeleid markeren een belangrijke verschuiving in hoe de zoekgigant de kwaliteit en bruikbaarheid van content in zijn zoekresultaten wil waarborgen. Voor webcreators benadrukt dit het belang van het focussen op hoogwaardige, originele content die bedoeld is om echte waarde te bieden aan gebruikers. Door het bijgewerkte beleid en de richtlijnen van Google te begrijpen en na te leven, kunnen creators hun kansen op een goede ranking in de zoekresultaten verbeteren, wat uiteindelijk leidt tot een nuttigere en bevredigendere ervaring voor zoekgebruikers.

Related news