Franse-Israëlische vrouw in gijzeling door Hamas: Moeder smeekt om haar vrijlating

6 maanden geleden gepubliceerd

Mia Schem, een 21-jarige Frans-Israëlische vrouw, wordt gegijzeld door de militante groep Hamas in de Gazastrook. Dat blijkt uit een video die maandag door de groep is vrijgegeven. Dit is de eerste beelden van een van de tientallen personen die in de enclave worden vastgehouden.

De video

In het korte videofragment ligt Schem op bed en wordt haar rechterarm verbonden door iemand buiten beeld. Een lange, verse litteken is duidelijk zichtbaar. Schem, die bleek lijkt, maar rechtop zit met haar hoofd omhoog, zegt dat ze gewond is geraakt en naar Gaza is gebracht. Ze smeekt om teruggebracht te worden naar haar familie. Terwijl ze spreekt, is luid gerommel op de achtergrond te horen.

Moeder smeekt om haar terugkeer

Schem’s moeder drong er bij de regering en wereldleiders op aan om haar dochter terug naar huis te brengen. Ze hield een foto van haar dochter vast en zei: “Ik smeek de wereld om mijn kind terug naar huis te brengen, ze ging alleen maar naar een festivalfeestje om plezier te hebben en nu is ze in Gaza en ze is niet de enige.”

Overige gijzelaars

Het is nog onduidelijk hoeveel gijzelaars er in Gaza worden vastgehouden. Een woordvoerder van de militaire vleugel van Hamas, de Al-Qassam Brigades, zei in een videoverklaring op maandag dat het aantal minstens tussen de 200-250 ligt.

IDF reactie

De Israëlische Defensiestrijdkrachten (IDF) lieten weten dat ze de familie van Schem vorige week hadden ingelicht over haar ontvoering en op dit moment in contact met hen blijven. IDF-woordvoerster Maj. Libby Weiss vertelde dat de vrijgave van de video “een andere manier van Hamas is om een psychologische oorlog te voeren” tegen de burgerbevolking van Israël.

Oproep van de familie

“Mia, als je ons kunt zien, willen we je vanuit heel de familie en alle mensen in Israël laten weten,” vertelde Schem’s broer Eli Schem. “We wachten op je, we houden van je, en we zullen alles doen om je terug naar huis te brengen.”

Related news