Felle kritiek in Duitsland op Greta Thunberg voor haar pro-Palestijnse standpunt

4 maanden geleden gepubliceerd

Greta Thunberg, de bekende Zweedse klimaatactiviste, is onder vuur komen te liggen in Duitsland na haar pro-Palestijnse uitspraken tijdens de klimaatmars afgelopen zondag in Amsterdam. Onder andere de linkse milieupartij De Groenen neemt afstand van de uitspraken, die de partij als “deprimerend en absoluut onfatsoenlijk” beschouwt.

Kritiek van De Groenen

Ricarda Lang, een belangrijk figuur binnen de regeringspartij, bekritiseert Thunberg voor het gebruiken van haar platform voor klimaatbescherming om een eenzijdig standpunt in te nemen in het Israëlisch-Palestijnse conflict. Volgens Lang verzuimt Thunberg de gruweldaden van Hamas te veroordelen en noemt zij de namen van de daders niet. Lang stelt dat Thunberg “zichzelf in feite in diskrediet heeft gebracht als het gezicht van de klimaatbeweging door deze uitspraken.”

Reacties uit andere hoeken

Lang is niet de enige die kritiek heeft op Thunberg. Volgens de Duitse krant Bild is haar reactie een “keiharde afrekening” met de Zweedse activiste. Volker Becker, de voorzitter van de Duits-Israëlische vereniging DIG, stelt dat Thunberg na deze uitspraken niet langer een klimaatactiviste is. In plaats daarvan ziet hij “Israël-hater” als haar nieuwe belangrijkste rol.

Ook de Israëlische ambassade in Duitsland heeft gereageerd op de uitspraken van Thunberg. Volgens hen is het “triest” dat Thunberg het klimaatpodium opnieuw gebruikt voor haar eigen doeleinden.

Related news