Netflix verhoogt prijzen en ziet stijging in abonnees na aanpakken wachtwoorddeling

9 maanden geleden gepubliceerd

Netflix heeft aangekondigd dat de wereldwijde aanpak van het delen van wachtwoorden succesvol is en onthulde plannen om de prijzen te verhogen. De aankondiging kwam tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers.

Meer abonnees en hogere prijzen

Het streamingbedrijf wist de afgelopen drie maanden 8,8 miljoen nieuwe abonnees aan te trekken. Dit is veel meer dan verwacht en een flinke stijging ten opzichte van de 2,4 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit ondanks een staking van Hollywood acteurs en schrijvers, die de uitrol van nieuwe shows dreigen te beïnvloeden.

De prijs van een basis Netflix-abonnement in de VS stijgt met $2 naar $11,99, terwijl premium abonnementen met $3 stijgen naar $22,99. In het VK stijgt een basisabonnement met £1 naar £7,99, en premium abonnementen gaan met £2 omhoog naar £17,99.

Veranderingen in abonnementen

In Australië, Duitsland, Spanje, Japan, Mexico en Brazilië wordt de basislaag, die momenteel voor $10,99 wordt aangeboden, niet meer aangeboden aan nieuwe en terugkerende abonnees vanaf volgende week. Dit is een poging om hen naar de duurdere “standaard” laag of de goedkopere, advertentie-ondersteunde laag te duwen.

Aanpak wachtwoorddeling en advertentie-ondersteunde laag

Netflix begon deze zomer met het aanpakken van mensen die gedeelde wachtwoorden gebruiken om toegang te krijgen tot hun dienst. Het bedrijf meldde dat de “annuleringsreactie” lager was dan verwacht. Het bedrijf lanceerde een jaar geleden ook de advertentie-ondersteunde laag, die nu goed is voor 30% van de nieuwe abonnees.

Effect van Hollywood-stakingen

Hollywood-schrijvers hebben hun staking na vijf maanden beëindigd, voornamelijk vanwege klachten over het gebrek aan inkomstendeling van Netflix en andere streamingdiensten. Hollywood-acteurs zijn nog steeds in onderhandeling en blijven staken. Deze geschillen hebben geleid tot vertragingen en annuleringen die de kosten van Netflix voor het jaar hebben verlaagd. Het bedrijf verwacht dit jaar ongeveer $13 miljard te investeren in content, minder dan de $17 miljard die het eerder dit jaar had gepland.

Financiële resultaten

Netflix rapporteerde inkomsten van $8,54 miljard, in lijn met de projecties. De nettowinst steeg met 20% naar $1,68 miljard in het derde kwartaal, meer dan de voorspelling. De aandelenkoers van Netflix steeg met meer dan 11% in de handel na sluitingstijd.

Related news