Jeff Bezos plant verkoop van 50 miljoen Amazon-aandelen

25 dagen geleden gepubliceerd

Volgens een bedrijfsrapportage van afgelopen vrijdag plant Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, de verkoop van maximaal 50 miljoen aandelen in de online retail- en cloudservicesfirma in het komende jaar. De aandelen hebben een waarde van $8,6 miljard tegen de huidige prijs van $171,8 per aandeel.

Verkoopplan

Het verkoopplan, dat afhankelijk is van bepaalde voorwaarden, werd op 8 november vorig jaar aangenomen en zal voltooid zijn tegen 31 januari 2025.

Reactie van de beurs

Na het bericht van de geplande verkoop eindigden de aandelen van Amazon bijna 8% hoger afgelopen vrijdag. Amazon had beter dan verwachte verkoopcijfers voor het feestdagenseizoen gemeld en de lucratieve cloud-business liet vroege winsten zien van AI-gedreven functies. De aandelen waren vorig jaar al meer dan 80% gestegen te midden van een bredere rally in technologieaandelen en presteerden beter dan de benchmark S&P 500 index.

Over Jeff Bezos

Jeff Bezos richtte Amazon op in 1994 als boekhandelaar. In 2021 stapte hij af als CEO en nam hij de rol van uitvoerend voorzitter op zich. Hij is momenteel de op twee na rijkste persoon ter wereld met een geschat vermogen van $185 miljard, volgens de Bloomberg Billionaires Index.

Related news