Bitcoin stijgt tot hoogste waarde sinds mei 2022 door speculaties over nieuw ETF

8 maanden geleden gepubliceerd
  Pixabay

De waarde van Bitcoin is op dinsdag met 6% gestegen tot $35,100 (€33,100), het hoogste niveau in bijna anderhalf jaar. Deze stijging komt door toenemende speculaties over de komst van een bitcoin exchange-traded fund (ETF). De bredere cryptomarkt en gerelateerde aandelen profiteerden eveneens van deze positieve stemming.

Bitcoin’s beste dag in bijna een jaar

Een stijging van 10% op maandag maakte dit de beste dag voor Bitcoin in bijna een jaar. Analisten geloven dat de komst van een Bitcoin ETF beleggers, die eerder voorzichtig waren met crypto, toegang zou geven tot het actief via de aandelenmarkt. Dit zou een nieuwe golf van kapitaal naar de sector kunnen brengen.

Goedkeuring door de SEC

Een goedkeuring van een ETF dat namens fondsbeleggers Bitcoin bezit door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zou de vraag kunnen stimuleren. Onder de grote Amerikaanse financiële bedrijven met lopende aanvragen voor deze ETF’s is investeringsgigant BlackRock. Speculaties over een waarschijnlijke goedkeuring werden aangewakkerd door de notering van BlackRock’s iShares ETF op de website van de Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC). Het is onbekend wanneer of waarom de iShares ETF aan de lijst van het clearinghuis is toegevoegd.

Verwachtingen lopen op

Verwachtingen groeiden na rapporten eerder deze maand dat de SEC niet in beroep zal gaan tegen een gerechtelijke uitspraak dat het onterecht een Bitcoin ETF-aanvraag van crypto-firma Grayscale Investments had afgewezen. “De druk van de rechtbanken op de SEC verhoogt de waarschijnlijkheid van een ETF-goedkeuring”, aldus Geoffrey Kendrick, hoofd digitale activa onderzoek bij Standard Chartered.

Bitcoin is een volatiel actief waarvan de prijs dit jaar al is verdubbeld. De tweede grootste cryptocurrency, ether, bereikte zijn hoogste niveau sinds augustus. De waarde van Bitcoin in euro’s bereikte ook zijn hoogste niveau sinds mei 2022, met een waarde van meer dan €32,000 op dinsdag.

Related news