Deutsche Bank gaat 3.500 banen schrappen

5 maanden geleden gepubliceerd

Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, heeft aangekondigd dat het wereldwijd 3.500 banen wil schrappen tegen het einde van volgend jaar. Dit maakt de bank de laatste in een reeks van financiële instellingen die hun personeelsbestand inkrimpen, na een daling van de deal-activiteit door stijgende rentetarieven.

Medewerkers in het Verenigd Koninkrijk

Deutsche Bank heeft ongeveer 7.000 medewerkers in het Verenigd Koninkrijk, voornamelijk in Londen en Birmingham. Het is nog niet duidelijk of de voorgenomen reorganisatie ook gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid in het Verenigd Koninkrijk.

Wereldwijde aanwezigheid

Wereldwijd heeft Deutsche Bank 90.000 medewerkers. De bank breidde onlangs haar aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk uit door de overname van Numis, een van de toonaangevende investeringsbanken in het land.

Niet-klantgerichte rollen

Uit de aankondiging van Deutsche Bank blijkt dat de meeste van de ontslagen zullen vallen in niet-klantgerichte functies.

Focus op retail

De huidige CEO, Christian Sewing, die in 2018 de leiding overnam, heeft de taak gekregen om het fortuin van de bank om te draaien door de retaildivisie te versterken. Er zijn al eerder ontslagen gevallen bij de bank, in een poging om investeerders gerust te stellen door het bedrijf af te slanken.

Daling in deal-activiteit

De sector heeft te maken met een daling in overnames en beursgangen, wat de inkomsten van veel financiële instellingen heeft geschaad. Banken fungeren meestal als bemiddelaars bij grote financiële deals en verdienen hierdoor flinke vergoedingen. Door de daling van de deal-activiteit hebben veel bedrijven, waaronder enkele in de City of London en op Wall Street, hun personeelsbestand moeten inkrimpen.

Andere banken

Ook andere grootbanken zoals Citigroup en Goldman Sachs hebben banen geschrapt, en Barclays - een van de grootste kredietverstrekkers van het Verenigd Koninkrijk - heeft vorig jaar wereldwijd 5.000 banen geschrapt. Barclays zal later deze maand een update geven aan investeerders, waarbij verdere banenverliezen mogelijk zijn.

Related news