Amazon test mensachtige robot in magazijnen

6 maanden geleden gepubliceerd

Amazon is begonnen met het testen van Digit, een mensachtige robot, in zijn magazijnen. Dit maakt deel uit van de ambitieuze poging van het bedrijf om robotica te integreren in zijn omvangrijke operaties.

Wat is Digit?

Digit is een tweebenige robot, ontwikkeld door de start-up Agility Robotics. Met een lengte van 175 cm en een gewicht van 65 kg kan Digit voorwerpen tot 16 kg dragen. De robot kan vooruit, achteruit en zijwaarts lopen, en ook hurken. In eerste instantie wordt Digit gebruikt om lege kratten te verplaatsen.

Effect op de werkgelegenheid

De toenemende automatisering bij Amazon leidt tot zorgen over het effect op de bijna 1,5 miljoen menselijke werknemers van het bedrijf. Tye Brady, hoofd technoloog bij Amazon Robotics, stelt echter dat de implementatie van robots ook nieuwe banen zal creëren. Hij wil “alle eentonige, alledaagse en herhalende” taken binnen het bedrijf elimineren. Volgens Brady betekent dit niet dat Amazon minder personeel nodig heeft. Hij benadrukte dat mensen “onvervangbaar” zijn in de bedrijfsvoering van Amazon en verwierp het idee dat er ooit een volledig geautomatiseerd magazijn zou kunnen zijn.

Verdere ontwikkelingen

Naast de introductie van Digit kondigde Amazon ook de implementatie van een ander robotisch systeem, Sequoia, in een van zijn magazijnen in Houston aan. Dit systeem is ontworpen om de opslag van voorraad met 75% te versnellen en de verwerkingstijd van bestellingen met maximaal 25% te verminderen. Brady benadrukte dat samenwerkende robotica mensen betrekt en dat de medewerkers centraal moeten staan in de taken die uitgevoerd moeten worden.

In de toekomst plant Amazon Digit op nieuwe manieren in te zetten in magazijnen, bijvoorbeeld voor het recyclen van kratten, een zeer repetitief proces.

Related news