Tupac Shakur mogelijk postuum in de race voor een Grammy Award

5 maanden geleden gepubliceerd

Tupac Shakur, de rapper die in 1996 stierf na een schietpartij in Las Vegas, is mogelijk op weg om postuum een Grammy Award te winnen. Shakur was vorige week een van de drie overleden artiesten die werden genomineerd in de categorie ‘beste muziekfilm’. Zijn nominatie dankt hij aan de vijfdelige docuserie “Dear Mama” van FX, die te zien is op Hulu.

Een blik op het leven van Tupac en zijn moeder

“Dear Mama”, vernoemd naar zijn gelijknamige single uit 1995, is geregisseerd door Allen Hughes. De docuserie belicht de levens van de overleden muziekartiest en zijn moeder, de overleden activiste Afeni Shakur.

Concurrentie van andere overleden artiesten

Shakur neemt het op tegen twee andere overleden artiesten: David Bowie met “Moonage Daydream” en Little Richard met “I Am Everything”, dat in première ging op CNN. Bowie overleed in 2016 na een strijd tegen kanker en Little Richard stierf in 2020, eveneens aan kankergerelateerde oorzaken. Little Richard stond erom bekend dat hij bij leven nooit een Grammy had ontvangen. Andere genomineerden zijn Lewis Capaldi met “How I’m Feeling Now” en Kendrick Lamar met “Live From Paris, the Big Steppers Tour”.

Volgens The Recording Academy is de Grammy voor de beste muziekfilm bedoeld voor concert-/performancefilms of muziekdocumentaires. De prijs gaat naar de artiest, de videoregisseur en de videoproducent.

Heropening moordzaak Tupac Shakur

De nominatie van Shakur komt op een moment dat zijn moordzaak weer in het nieuws is. Duane Keith Davis, beter bekend als “Keffe D”, is onlangs gearresteerd voor zijn moord en heeft niet schuldig gepleit, na decennia van oproepen om iemand verantwoordelijk te houden voor Shakurs dood.

Related news