Plotse overlijden van Sean Martin, leadzanger van The Night Cafe

7 maanden geleden gepubliceerd

Sean Martin, de leadzanger van de indieband The Night Cafe, is plotseling overleden op 26-jarige leeftijd. Dit heeft de band uit Liverpool aangekondigd in een Instagram-post.

Emotioneel eerbetoon

De groep uitte hun verslagenheid over het verlies van hun bandlid en “jeugdvriend”. Ze omschreven Martin als niet alleen een bandlid, maar ook een jeugdvriend waarmee ze veel herinneringen hebben gedeeld voordat de band zelfs begon. Ze vertelden dat ze onderweg nog veel meer herinneringen hebben gemaakt en dingen hebben bereikt waarvan ze alleen maar hadden kunnen dromen. Deze zullen ze voor altijd koesteren.

Gezondheidsproblemen

In april vorig jaar had Martin onthuld dat hij kampte met gezondheidsproblemen en dat hij een operatie zou ondergaan. Dit leidde ertoe dat de band enkele shows met The Wombats moest annuleren. Martin was lid van The Night Cafe samen met Josh Higgins, Arran O’Connell Whittle en Carl Dillon. De band werd gevormd in 2014 toen ze nog op school zaten.

Reacties uit de muziekwereld

Indierockband The Wombats, waarmee The Night Cafe op tournee was, zei dat Martin “letterlijk de aardigste, meest lieve vent was om op tournee bij te hebben”. Ze noemden hem ook getalenteerd en geweldig. Dillon deelde een reeks foto’s en schreef “Hou zoveel van je Sean”.

Muzikale carrière

The Night Cafe bracht hun debuut-EP Get Away From The Feeling uit in 2017 en hun debuutalbum, 0151, werd uitgebracht in 2019. De band verklaarde dat Martin’s herinnering “voor altijd in onze harten en door de muziek die hij in de wereld heeft gebracht, zal voortleven”.

Related news