Man bekend als 'Keffe D' pleit niet schuldig aan moord op Tupac Shakur

6 maanden geleden gepubliceerd

Duane Keith Davis, een 60-jarige man bekend als “Keffe D”, heeft in de rechtbank van Las Vegas niet schuldig gepleit aan de moord op rapper Tupac Shakur. Davis verscheen donderdag in de rechtbank voor zijn derde geplande voorgeleiding op een moordverdenking met gebruik van een dodelijk wapen in een bende-gerelateerde moord. Hij wordt beschuldigd van het orkestreren van de schietpartij op 7 september 1996, waarbij Shakur het leven liet.

Details van de zaak

Shakur, een 25-jarige pionier wiens kortstondige, productieve carrière zijn nalatenschap als een van de meest invloedrijke hiphopartiesten aller tijden heeft gevestigd, stierf onverwachts. Zijn vroegtijdige dood voegde een sombere laag toe aan deze mystiek en was jarenlang het onderwerp van complottheorieën.

Na Davis’ derde voorgeleiding, waarin hij aangaf geen lokale raadsman te kunnen behouden, zei rechter Tierra Jones dat de rechtbank een advocaat zou aanstellen om hem te vertegenwoordigen. Dit was Davis’ derde geplande voorgeleiding. De twee eerdere waren uitgesteld op verzoek van Davis, zodat hij een advocaat kon zoeken.

Verandering van verdediging

Ross Goodman, een advocaat uit Las Vegas, zou Davis vertegenwoordigen en verscheen zelfs twee weken geleden met hem in de rechtbank voordat hij officieel de zaak overnam. Maar Goodman is niet langer op de zaak, hij gaf in een e-mail op woensdag aan dat Davis niet in staat was om aan de voorwaarden van de overeenkomst te voldoen. Na de rechtbank op donderdag, vertelde Goodman aan CNN, “Ik steun meneer Davis en ik hoop weer op de zaak te komen. Er zijn mensen die proberen het geld bij elkaar te krijgen om mij op de zaak te krijgen.”

Vervolgstappen en straf

De aanklager zei donderdag dat de staat niet van plan is de doodstraf tegen Davis te eisen. Davis werd op 29 september gearresteerd en wordt sindsdien zonder borg vastgehouden. Hij heeft zijn recht op een proces binnen 60 dagen opgeschort, en de volgende statuscontrole van zijn zaak is gepland voor 7 november. De moord op Shakur was het onderwerp van een decennialang politieonderzoek dat vorige maand culmineerde in de arrestatie van Davis na zijn aanklacht door een grand jury. Hij is de enige verdachte in de zaak die nog in leven is, zo zei de politie.

Related news