Mariah Carey aangeklaagd voor $20 miljoen wegens vermeende schending van auteursrecht

6 maanden geleden gepubliceerd

De muzikant Andy Stone heeft Mariah Carey maandag in een Californische rechtbank aangeklaagd voor $20 miljoen, wegens vermeende schending van zijn auteursrecht op het populaire kerstlied “All I Want for Christmas is You”.

Achtergrond

Stone, de leadzanger van Vince Vance and the Valiants, schreef zijn lied - eveneens getiteld “All I Want for Christmas is You” - in 1989. Volgens de aanklacht, die Fox News Digital in bezit heeft gekregen, beschuldigt Stone Carey en haar team ervan de “compositiestructuur” van zijn lied te hebben gekopieerd. Carey zou “direct” teksten van Stones hit uit 1989 hebben gekopieerd en “ongeveer 50%” van het lied zou inbreuk maken op het auteursrecht, zo stond in de rechtbankdocumenten.

Eerdere Aanklacht

Stone klaagde eerder Carey aan in juni 2022 in een rechtbank in Louisiana alvorens de aanklacht vijf maanden later te laten vallen, meldde People magazine.

Succes van Carey’s versie

“All I Want for Christmas is You” van Carey is een vaste waarde tijdens de feestdagen sinds het werd uitgebracht in 1994. Het lied stond bovenaan de Billboard Hot 100 en is meer dan 10 miljoen keer verkocht. Carey heeft het succes van het nummer omarmd en begon het kerstseizoen te plagen op sociale media door op woensdag een video te delen waarin ze aankondigde dat “het tijd is” voor “All I Want for Christmas is You”. De video van dit jaar heeft al meer dan 70 miljoen weergaven en 2 miljoen likes op Instagram gekregen.

Related news