Pepper X: De Nieuwe Hottest Pepper ter Wereld

7 maanden geleden gepubliceerd
  Pexels

Pepper X heeft zijn naam gevestigd in de recordboeken als de nieuwe heetste peper ter wereld, zo meldt het Guinness World Records. Ed Currie, een expert in pepers, heeft deze peper gekweekt en ontwikkeld. Eerder heeft hij het record voor de heetste peper ter wereld al eens verbroken met de Carolina Reaper.

Pepper X: Het Resultaat van Tijd en Geduld

Currie ontwikkelde Pepper X al jaren geleden, maar hij bracht deze niet meteen op de markt. Hij hield Pepper X achter de hand voor het geval andere kwekers een hetere peper dan de Carolina Reaper zouden introduceren. Toen niemand naar voren kwam, besloot hij Pepper X te onthullen. “Dit is het resultaat van veel werk door veel mensen,” verklaarde Currie.

Hoe Wordt de Hitte van een Peper Bepaald?

De hitte van een peper wordt bepaald door de hoeveelheid capsaïcine die het bevat. Deze hitte wordt uitgedrukt met een tool genaamd de Scoville Schaal. Pepper X werd getest door de Winthrop University in South Carolina en scoorde gemiddeld 2.693.000 Scoville Heat Units. Ter vergelijking, een Carolina Reaper scoort gemiddeld 1.64 miljoen Scoville Heat Units en een jalapeño zit tussen de 3.000 en 8.000 Scoville Heat Units.

De Creatie van Pepper X

Currie is begonnen met het kweken van hete pepers als een hobby, en is uiteindelijk fulltime pepers gaan verbouwen. Hij heeft 800 hete peperplanten gekweekt “in elke hoek van zijn huis en de huizen van familie, vrienden en buren” in de jaren 90. Currie kweekte Pepper X meer dan een decennium op zijn boerderij, volgens het Guinness World Records. Hij kruiste het met enkele van zijn heetste pepers om het capsaïcinegehalte te verhogen.

Pepper X wordt beschouwd als een eigen peper, dus er worden geen peulen of zaden verkocht. De enige manier om op dit moment van Pepper X te proeven, is via Pepper X hotsauzen. Currie is al bezig met zijn volgende potentiële recordbrekende peper.

Related news