Tyson Foods haalt 13608kg kipnuggets terug vanwege metaalstukken

5 maanden geleden gepubliceerd

Tyson Foods, de Amerikaanse vleesverwerker, heeft aangekondigd dat het ongeveer 13608kg kipnuggets terugroept nadat er metaalstukjes in het product werden gevonden. Het bedrijf geeft aan dat de vrijwillige terugroeping “uit overvloedige voorzichtigheid” wordt gedaan. De nuggets zijn geproduceerd in één faciliteit en verscheept naar distributeurs in negen Amerikaanse staten, waaronder Alabama, Californië en Illinois.

Meldingen en eerdere terugroepacties

De US Food Safety and Inspection Service (FSIS) heeft één melding ontvangen van een klein mondblessure. De FSIS adviseert iedereen die zich zorgen maakt over een letsel of ziekte om contact op te nemen met een zorgverlener. De teruggeroepen nuggets zijn de dinosaurusvormige “Fun Nuggets”, met een houdbaarheidsdatum van 4 september 2024.

Het bedrijf heeft verklaard dat een beperkt aantal consumenten heeft gemeld dat ze kleine, buigzame metaalstukjes in het product hebben gevonden. Tyson adviseert klanten die het product hebben gekocht om het weg te gooien en contact op te nemen met het bedrijf.

Dit is niet de eerste keer dat Tyson, de grootste Amerikaanse vleesproducent qua verkoop, een terugroepactie heeft moeten uitvoeren. Vorig jaar in november riep het bedrijf gemalen rundvlees terug nadat er stukjes “spiegelachtig” materiaal in het vlees waren gevonden. In 2019 riep het bedrijf een partij kipnuggets terug nadat klanten stukjes blauw rubber binnenin vonden. Datzelfde jaar werden miljoenen ponden kipreepjes teruggeroepen vanwege zorgen dat ze mogelijk besmet waren met metaal.

Impact op de industrie

In 2022 sloot Tyson een aantal kipverwerkingsfabrieken in de VS vanwege een daling van de vraag. Maar toen de prijs van rund- en varkensvlees hoger werd dan de kosten van een kip, schakelden veel consumenten over naar het goedkopere pluimvee. Hierdoor ontstond de hoop dat de recente piek in de vraag de winsten voor voedselbedrijven zou kunnen stimuleren. Tyson zal naar verwachting op 13 november zijn laatste kwartaalcijfers rapporteren.

Related news