Britse kat zet nieuw Guinness Wereldrecord met luidste spinnen

6 maanden geleden gepubliceerd

Een 14-jarige kat genaamd Bella uit Huntingdon, Cambridgeshire in Groot-Brittannië, heeft een Guinness Wereldrecord gevestigd met haar oorverdovende gespin. Bella’s gespin werd gemeten op 54,59 decibel, waarmee ze het record voor luidste gespin door een levende huiskat heeft veroverd.

De luidste spinnende huiskat

Het geluid van Bella’s gespin werd gemeten door een beoordelaar van Guinness World Records, in samenwerking met een akoestisch ingenieur. Eigenaresse Nicole Spink zei dat Bella de hele dag door spint, vooral als er eten in de buurt is of als ze wordt geknuffeld. Nicole merkte ook op dat Bella graag luid spint tijdens het kijken naar televisie, tot het punt dat haar overleden man zich erover beklaagde dat het geluid van Bella’s gespin het geluid van de televisie blokkeerde.

Het vorige record voor het luidste gespin was 50 decibel, een doel dat Bella gemakkelijk heeft overtroffen. Ondanks dit nieuwe record, is Bella niet de luidste spinnende huiskat ooit. Dat record, gemeten op 67,8 decibel, werd in 2011 gevestigd door een kat genaamd Smokey, eigendom van Lucinda Ruth Adams uit Northampton, Engeland. Dit record werd vijf jaar later geëvenaard door Merlin, eigendom van Tracy Westwood uit Devon, Engeland. Hoewel Smokey en Merlin inmiddels zijn overleden, blijven ze de gezamenlijke houders van het record voor het luidste gespin door een huiskat ooit.

Related news