Onderzoek naar video van Tsingtao medewerker die in bieringrediëntentank urineert

7 maanden geleden gepubliceerd
  Pexels

Chinese autoriteiten zijn een onderzoek gestart na een virale video waarin te zien is dat een medewerker van Tsingtao in een tank urineert, vermoedelijk gevuld met ingrediënten voor het populaire bier van het bedrijf. De video is tientallen miljoenen keren bekeken op sociale media.

Het bedrijf meldde dat het de politie onmiddellijk inlichtte toen de video onder hun aandacht kwam. Daarbij gaven ze aan dat de betreffende batch van ingrediënten verzegeld was. Tsingtao is een van de grootste bierproducenten van China en de grootste exporteur.

De video

In de video, die donderdag online verscheen, is een medewerker te zien, gekleed in uniform met een helm op, die over een hoge muur klimt en in de container urineert. De locatietag van de clip luidt “Tsingtao bier No.3 fabriek”, meldde het lokale nieuwsmedium The Paper vrijdag.

Reacties

Het bedrijf gaf vrijdag aan dat het “grote waarde” hechtte aan de online video en dat de politie een onderzoek was gestart. Chinese sociale media reageerden geschokt op de clip, aangezien het merk zowel in eigen land als in het buitenland enorm bekend is.

Gevolgen voor het aandeel Tsingtao

De aandelen van Tsingtao Brewery daalden scherp toen de Shanghai Stock Exchange maandagochtend opende, maar waren tegen de middag vrijwel gelijk. De markt in Hongkong, waar Tsingtao-aandelen ook worden verhandeld, was maandag gesloten vanwege de vakantie van het Chung Yeung Festival.

Related news