18-jarige uit New York breekt Guinness Wereldrecord met tennisbal vangst

6 maanden geleden gepubliceerd

Een 18-jarige jongen uit New York heeft een Guinness Wereldrecord verbroken door een tennisbal te vangen die door een drone op 143 meter hoogte werd losgelaten. Cameron Heinig en zijn vriend Julian, de dronepiloot, hebben twee zomers getraind om het record voor de hoogste vangst van een tennisbal te verbreken.

Training en voorbereiding

De eerste zomer kwam Heinig niet eens in de buurt van het vangen van de bal. Maar hij boekte meer succes in het daaropvolgende jaar door te oefenen met een honkbalhandschoen. Toen zijn pogingen met de handschoen consistent waren, begon hij de bal met blote handen te vangen. “Ik maakte me een beetje zorgen dat het pijn zou doen, maar ik dacht dat het de moeite waard was voor een Guinness Wereldrecord titel,” zei hij.

De officiële poging

De officiële poging van Heinig moest worden uitgesteld toen een landmeter die was ingehuurd om de hoogte van de drone te meten, zei dat het vliegtuig te klein was. Daarom moest het worden aangepast met een reflector. Op de dag van zijn officiële poging, wist Heinig de bal bij zijn derde poging te vangen. De landmeter bevestigde dat de bal van een hoogte van 143 meter was losgelaten, waarmee het vorige record met 23 meter werd verbroken.

Related news