Innovatieve beha verlicht pijn lymfoedeem na borstkanker

7 maanden geleden gepubliceerd

Chronische lymfoedeem klachten kunnen een ernstig gevolg zijn van de behandeling van borstkanker. Naar schatting 20% van de vrouwen die voor borstkanker zijn behandeld, ontwikkelen deze klachten. Bratelle, een initiatief van drie ervaringsdeskundigen, biedt verlichting met een innovatieve beha.

Bratelle: comfort en effectiviteit

Bratelle, ontworpen door Anita Schimmel, Anneke Geitenbeek en Mariëtte Jilderda, is een comfortabele en goedwerkende beha die pijn bij lymfoedeem verlicht. Dit wordt bereikt door de masserende werking van de stof, die helpt bij lymfoedeem rondom de borst, oksel, flank, rug of arm. De ontwikkeling van de beha heeft twee jaar geduurd en sinds december 2021 is Bratelle verkrijgbaar.

Thema-avond ‘lymfoedeem na borstkanker’

Op 4 oktober is Bratelle te gast bij het Samen Sterk Huis in Woerden, een centrum voor leven met en na kanker. Hier zal een thema-avond plaatsvinden over ‘lymfoedeem na borstkanker’. Iedereen die te maken heeft met oedeemklachten na borstkanker is van harte welkom.

Over de ontwerpers

Anita Schimmel, Anneke Geitenbeek en Mariëtte Jilderda zijn zowel de ontwerpers als de ervaringsdeskundigen achter Bratelle. Elk van hen heeft een andere ervaring met borstkanker en zocht naar een effectieve maar vooral vrouwelijke oplossing voor borstoedeem.

Related news