Hond gered uit grot in Tennessee, ontmoet beer

6 maanden geleden gepubliceerd

Een reddingsteam gespecialiseerd in touwtechnieken werd opgeroepen om een hond, genaamd Charlie, te redden die vastzat in een grot in Tennessee. Het team kwam echter voor een verrassing te staan toen ze een beer in de grot aantroffen.

Reddingsoperatie

Toen Charlie, een jachthond, in een nauwe opening viel en 40 voet onder de grond vast kwam te zitten, werd het Sevier County Technical Rope Rescue Team geactiveerd. Dit team bestaat uit touwreddingstechnici van de Waldens Creek Volunteer Fire Department, Sevier County Fire & Rescue, Sevier County Volunteer Rescue Squad, en de Catons Chapel/Richardsons Cove Volunteer Fire Department.

Een reddingswerker daalde af in de grot, maar kwam snel weer naar boven toen hij ontdekte dat Charlie niet alleen was - er was een 200 pond zware zwarte beer slechts een paar meter verderop. De reddingswerkers wachtten tot de beer het gebied verliet en daalden vervolgens opnieuw af om Charlie naar de oppervlakte te brengen.

Conditie van Charlie

Charlie, die drie dagen in de grot had vastgezeten, was uitgedroogd en hongerig, maar verder ongedeerd. Hij werd snel herenigd met zijn blije eigenaar.

Eerdere reddingen

Het is niet de eerste keer dat dit reddingsteam een jachthond uit een grot moest halen. Vorig jaar werd een hond genaamd Storm gered die in een diepe grot op de English Mountain was gevallen.

Het team wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de succesvolle redding van Charlie. Het was een ware teamprestatie die alle afdelingen vereiste om het tot een succes te maken.

Related news