Chuck Grassley: de ultieme koppelaar van Washington D.C.

6 maanden geleden gepubliceerd

De 90-jarige Republikeinse senator Chuck Grassley heeft een nieuwe bijnaam op social media: de ultieme koppelaar. Maandag deelde Grassley op social media dat hij een bruiloft had bijgewoond van twee van zijn medewerkers, zijn stafchef, Jennifer Heins en een voormalige assistent, Nick Davis. Dit was echter verre van de eerste huwelijksceremonie van zijn kantoor. Volgens de senator was dit het 20e stel dat trouwde na elkaar ontmoet te hebben in zijn kantoor.

Huwelijken en humor op social media

Grassley deelde een foto van hemzelf en zijn vrouw van 69 jaar, Barbara, naast het pasgetrouwde stel tijdens hun ceremonie in Cedar Rapids, Iowa. De claim van de senator trok al snel de aandacht van singles in het Washington, D.C. gebied. Sommigen grapten dat ze van plan waren om dating-apps in te ruilen voor een baan in het kantoor van de senator. “Wat voor vacatures heb je?”, vroeg een gebruiker, terwijl een andere hem “Chuckster, de ultieme DC-koppelaar” noemde.

Langste dienende lid van het Congres

Naast felicitaties en huwelijksadvies voor het stel, suggereerden sommigen dat het grote aantal personeelshuwelijken een teken was dat de senator zijn welkom in het Congres had overschreden. Met de dood van de Californische senator Dianne Feinstein is Grassley nu het oudste lid van het Congres. Hij dient al 48 jaar in het ambt en werd vorig jaar gekozen voor zijn achtste termijn om de staat Iowa te vertegenwoordigen.

Concurrentie van de Democraten

Hoewel Grassley nog niet heeft gereageerd op zijn koppelaarsvaardigheden, heeft hij naar verluidt te maken met zware concurrentie van een wetgever aan de andere kant van het gangpad - de Democratische Senaatsmeerderheidsleider Chuck Schumer. Een woordvoerder van Schumer vertelde de New York Times in 2016 dat er 13 “Schumer-huwelijken” en 14 “Schumer-baby’s” waren. Medewerkers vertelden de krant in 2012 dat Schumer bekend stond om “zijn staf (tenminste diegenen die hij als ontvankelijk voor dergelijk geplaag ziet) naar huwelijksgeluk te plagen”.

Related news