Amerikaanse advocaat Jenna Ellis bekent schuld in verkiezingsfraudezaak rond Trump

9 maanden geleden gepubliceerd

Jenna Ellis, een Amerikaanse advocaat, is de vierde persoon die schuld heeft bekend in de verkiezingsfraudezaak in de Amerikaanse staat Georgia. Ellis werkte met voormalig president Donald Trump om zijn nederlaag in de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken. Ze heeft toegegeven dat ze heeft bijgedragen aan het verspreiden van valse verklaringen.

Geen rechtszaak, maar een boete en proeftijd

Als onderdeel van haar schuldbekentenis zal Ellis geen rechtszaak ondergaan. Ze moet echter een boete van 5.000 dollar (ruim 4.700 euro) betalen en krijgt een proeftijd van vijf jaar. Bovendien heeft ze ingestemd met samenwerking met de aanklagers en kan ze mogelijk tegen Trump getuigen.

Ellis is het derde lid van Trumps juridische team dat sinds donderdag een dergelijke overeenkomst heeft gesloten. Sidney Powell en Kenneth Chesebro gingen haar voor. Ook voormalig Trump-bondgenoot Scott Hall sloot vorige maand een vergelijkbare deal.

Trump en anderen aangeklaagd voor verkiezingsfraude

Er zijn in totaal negentien mensen aangeklaagd in de zaak, inclusief Trump zelf. Hij beweert onschuldig te zijn en beschrijft het proces als een heksenjacht.

Meerdere rechtszaken tegen Trump

Deze zaak is slechts een van de vier lopende rechtszaken waarmee Trump te maken heeft. Twee van deze zaken houden verband met zijn pogingen om zijn verkiezingsverlies in 2020 tegen Joe Biden ongedaan te maken. Daarnaast staat Trump dinsdag voor de rechtbank in New York in een fraudezaak waarin zijn voormalige advocaat Michael Cohen tegen hem getuigt. Ondanks deze zaken is Trump van plan om opnieuw de Republikeinse kandidaat te worden voor de presidentsverkiezingen in 2024.

Related news