Vrouw die dreiging uitte op Parijs station neergeschoten door politie

7 maanden geleden gepubliceerd

De Franse politie heeft dinsdagochtend een vrouw neergeschoten op een metrostation in Parijs. De vrouw dreigde zichzelf op te blazen en riep “Allahoe akbar” (God is de grootste), waarna ze werd geïsoleerd op station Bibliothèque François Mitterrand. Toen ze weigerde politiebevelen op te volgen, schoten twee agenten in totaal acht keer. Ze is met levensbedreigende verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn geen explosieven of andere wapens op haar lichaam gevonden.

Eerdere veroordeling en zorgen over mentale gezondheid

De acties van de vrouw en de schoten van de agenten worden onderzocht. Ze is eerder veroordeeld voor het bedreigen van patrouillerende agenten en er zijn zorgen over haar mentale gezondheid. Volgens twee politiebronnen is de vrouw mogelijk geradicaliseerd en op een lijst gezet, maar het is onbekend of haar naam daar nog steeds op staat.

Hoogste dreigingsniveau in Frankrijk

Het metrostation waar de vrouw is neergeschoten, ligt in de buurt van de Bibliothèque nationale de France, de grootste bibliotheek van het land. Sinds 13 oktober geldt in Frankrijk het hoogste landelijke dreigingsniveau, na de dood van Dominique Bernard, een 57-jarige docent Frans die werd doodgestoken door een geradicaliseerde oud-leerling. Ook zijn er sinds 18 oktober veel valse bommeldingen binnengekomen bij de Franse autoriteiten, waaronder honderd op luchthavens.

Related news