Vermiste Charlotte Sena gevonden dankzij vingerafdrukken op losgeldbrief

5 maanden geleden gepubliceerd

Charlotte Sena, een 9-jarig meisje dat vermist was, is veilig teruggevonden nadat de politie haar wist op te sporen met behulp van vingerafdrukken op een losgeldbrief. Sena verdween afgelopen zaterdag tijdens een fietstochtje in de staat New York, waarna een grootschalige zoekactie van 48 uur door honderden mensen werd opgezet.

Losgeldbrief leidt naar verdachte

Later werd er een losgeldbrief afgeleverd bij het familiehuis. Volgens de autoriteiten bevatte de brief de vingerafdrukken van de verdachte. De politie kon de verdachte identificeren omdat de vingerafdruk in hun database stond, gekoppeld aan een incident met dronken rijgedrag uit 1999. De verdachte werd gevonden in een woning van zijn moeder en gearresteerd.

Meisje gevonden in kast

Na enige weerstand werd de verdachte in hechtenis genomen en werd het meisje onmiddellijk gevonden in een kast. De gouverneur van New York, Kathy Hochul, zei tijdens een persconferentie op maandagavond: “Ze wist dat ze gered werd. Ze wist dat ze in veilige handen was”. De gouverneur noemde de verdachte: Craig Nelson Ross Jr, 47 jaar oud, en zei dat hij nog steeds ondervraagd werd.

Familie was op kampeertocht

Charlotte’s familie was op een kampeertocht toen ze zaterdag in een bosgebied van Moreau Lake State Park, een populaire locatie zo’n 72 kilometer ten noorden van Albany, verdween. Na de verdwijning van Charlotte werd er in de vroege uren van maandag een losgeldbrief in de brievenbus van haar familiehuis gedropt. De politie, die het gebouw in de gaten hield, verzamelde deze en identificeerde de vingerafdrukken.

Onderzoek nog gaande

Het onderzoek is nog steeds gaande, maar Charlotte is “veilig en in goede gezondheid”, aldus de politie. Ze is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens de zoektocht waren 400 reddingswerkers betrokken van wetshandhavingsinstanties zoals de FBI, samen met vrijwillige brandweerkorpsen en privé groepen. Het publiek werd gevraagd te helpen bij het vinden van het “heldere en avontuurlijke meisje dat graag buiten is”.

Related news