Uitstel ticketverkoop Glastonbury Festival 2024

7 maanden geleden gepubliceerd

De ticketverkoop voor het Glastonbury Festival 2024 is met twee weken uitgesteld vanwege problemen met de registratie, zo hebben de organisatoren bekendgemaakt. Dit nieuws kwam enkele uren voordat de eerste tickets voor het festival in de verkoop zouden gaan.

Problemen met registratie

De officiële aankondiging van het uitstel kwam vlak voordat de eerste tickets voor de 2024-editie van het festival te koop zouden zijn. Tickets zullen nu beschikbaar zijn op donderdag 16 november voor tickets plus coach en op zondag 19 november voor algemene toegang. De kaartverkoop voor het coachpakket zou oorspronkelijk vandaag om 18.00 uur starten en de reguliere toegangskaarten zouden zondagochtend live gaan.

Het uitstel is volgens een verklaring van Glastonbury bedoeld om te garanderen dat “iedereen die een ticket wil kopen is geregistreerd en dus in aanmerking komt om er een te kopen”. Sommige mensen die hoopten tickets te kopen voor het evenement van volgend jaar, ontdekten na de registratiedeadline van maandag dat “ze niet langer geregistreerd zijn, ondanks dat ze dachten dat ze dat wel waren”.

Nieuwe registratieperiode

Glastonbury heeft aangekondigd dat het de registratieperiode op maandag 6 november om 12.00 uur zal heropenen. Deze blijft open tot 17.00 uur op maandag 13 november. Registratie is volgens het festival essentieel om zwarthandel te voorkomen, aangezien elk ticket de foto van de geregistreerde ticketbezitter bevat, en er veiligheidscontroles zijn om te garanderen dat alleen de persoon op de foto wordt toegelaten. Tickets zijn niet overdraagbaar.

Prijzen en line-up

De standaardtickets voor het festival, dat plaatsvindt op Worthy Farm in Somerset, kosten £355 (plus een boekingskosten van £5), £20 meer dan de prijs van dit jaar. Er wordt een extra vergoeding toegevoegd voor de coachtransfer. Het muziekspektakel van volgend jaar loopt van 26 tot 30 juni, maar de line-up moet nog worden aangekondigd.

Dit jaar verwelkomde het wereldberoemde Pyramid Stage rockbands als Arctic Monkeys en Guns N ‘Roses, met Sir Elton John als afsluitende act. Andere bekende namen waren Royal Blood, Lil Nas X, Queens of the Stone Age, Lana Del Rey en Fatboy Slim.

Related news