Twee prominente Chinese zakenlieden vastgehouden door autoriteiten

6 maanden geleden gepubliceerd

Twee bekende zakenlieden in China zijn vastgehouden door de autoriteiten, volgens berichten. De baas van de Chinese live-streamingsite DouYu is al wekenlang vermist, en er wordt gemeld dat hij niet bereikt kan worden. Een andere topman, die vaak wordt vergeleken met Warren Buffet, is ook vastgehouden. Zijn bedrijf bevestigde dit op maandag.

De details

Zhao Bingxian, de voorzitter van Wohua Pharmaceutical, assisteerde volgens zijn bedrijf bij een onderzoek. Het bedrijf heeft echter geen details gegeven over de redenen voor de detentie van Zhao. Ze lieten wel weten dat het niets te maken heeft met het beursgenoteerde bedrijf.

Het live-streamingplatform DouYu heeft geen openbare reactie gegeven op berichten over de detentie van hun oprichter, Chen Shaojie. Volgens anonieme bronnen die de Financial Times dinsdag citeerde, is Chen opgepakt als onderdeel van een onderzoek naar pornografie en gokinhoud op DouYu, activiteiten die illegaal zijn in China. Er wordt gemeld dat hij al enkele weken niet bereikt kan worden.

Eerdere gevallen

Er zijn dit jaar meer gevallen geweest van leiders in de financiële en technische industrie die zijn vastgehouden door de Chinese autoriteiten. Dit heeft geleid tot zorgen over een bredere aanpak vanuit Beijing.

In februari werd gemeld dat een van China’s meest prominente miljardair-bankiers vermist was. China Renaissance Holdings bevestigde later dat Bao Fan, een bekende dealmaker in de tech-industrie, de autoriteiten hielp met een onderzoek. Hij is sindsdien niet meer in het openbaar gezien.

Eind 2020 verdween ook een van China’s meest beroemde zakenleiders, Alibaba-oprichter Jack Ma, drie maanden uit het openbaar, nadat hij kritische opmerkingen had gemaakt over marktregulators.

Related news