Tucker Carlson bevestigt interview met Vladimir Poetin

5 maanden geleden gepubliceerd

Voormalig Fox News-presentator Tucker Carlson heeft bevestigd dat hij de Russische leider Vladimir Poetin zal interviewen. De conservatieve provocateur, die momenteel in Moskou verblijft, maakte bekend dat hij Poetin interviewt “omdat het onze taak is. We zitten in de journalistiek. Onze plicht is om mensen te informeren.”

Interview in Moskou

Carlson zal de eerste Amerikaan zijn die Poetin interviewt sinds de volledige invasie van Oekraïne door Moskou bijna twee jaar geleden. Hij heeft herhaaldelijk de Amerikaanse steun voor de oorlogsinspanningen van Kiev in twijfel getrokken. De tv-presentator, die vorig jaar door Fox werd ontslagen, leek te suggereren dat het interview nog moest plaatsvinden en specificeerde niet wanneer het zou worden uitgezonden.

Onbewerkte publicatie

Carlson gaf aan dat het interview “onbewerkt” en “niet achter een betaalmuur” gepubliceerd zal worden op zijn persoonlijke website. In een monoloog op sociale media verklaarde hij dat hij gemotiveerd was om met Poetin te praten omdat “de bevolkingen van de Engelstalige landen” slecht geïnformeerd waren over de oorlog in Oekraïne.

Beschuldigingen aan het Westen

Carlson beweert dat de westerse media hun publiek misleiden. “Hun media zijn corrupt. Ze liegen tegen hun lezers en kijkers, en dat doen ze vooral door weglating,” voegde Carlson toe. Hij benadrukte dat hij niet in Rusland was omdat hij van Poetin hield, maar omdat hij van de Verenigde Staten houdt en wil dat het welvarend en vrij blijft.

Eerste bezoek aan Moskou

Het nieuws van Carlson’s bezoek werd voor het eerst bekendgemaakt in het weekend nadat het Mash Telegram-kanaal, dat geruchten heeft over banden met de Russische wetshandhaving, meldde dat hij in Moskou was gespot in het Bolsjoj Theater. In een video gepubliceerd door het Russische medium Izvestia een dag later, zei Carlson dat hij naar Rusland was gekomen om “met mensen te praten, rond te kijken en te zien hoe het gaat… en het gaat heel goed.”

Eerdere interviews met Poetin

De laatste keer dat Poetin met een Amerikaanse journalist sprak, was in juni 2021 met Keir Simmons van NBC. In oktober 2021 sprak Poetin kort met Hadley Gamble van CNBC tijdens de Russian Energy Week in Moskou. Voordat hij in 2018 zijn laatste verkiezingsoverwinning behaalde, sprak de Russische president ook met de Amerikaanse tv-journaliste Megyn Kelly, toen nog bij NBC.

Related news