Tucker Carlson beweert dat advocaten waarschuwden voor arrestatie na 'softball' interview met Poetin

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Tucker Carlson, bekend als voormalig Fox News-host, beweert dat hij door advocaten is gewaarschuwd dat hij gearresteerd zou kunnen worden als hij een zachtzinnig interview zou houden met de Russische president Vladimir Poetin.

Details van de waarschuwing

Volgens Carlson werd hij voor zijn vertrek naar Rusland door advocaten van een van ‘s werelds grootste advocatenkantoren gewaarschuwd dat hij door de Amerikaanse overheid gearresteerd zou kunnen worden op grond van schending van sancties. Hij stelt dat deze advocaten duizenden dollars kosten om verschillende experts en onderzoekers in te schakelen om tot hun conclusies te komen. Hun advies zou onomwonden zijn: “doe dit niet.”

Een van de advocaten zou zelfs hebben gezegd dat als het interview te ‘softball’ zou zijn, Carlson bij zijn terugkeer gearresteerd zou kunnen worden.

Reacties op het interview

Carlson’s interview met Poetin eerder deze maand heeft veel kritiek gekregen. Zelfs Poetin heeft het interview omschreven als ‘softball’. Hij had verwacht dat Carlson agressiever zou zijn en zogenaamde scherpe vragen zou stellen. Het zou Poetin de kans hebben gegeven om scherp te reageren.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky, wiens land een Russische invasie afweert, verwees naar Carlson’s interview als “twee uur onzin.”

Controversiële onderwerpen

Tijdens het interview bracht Carlson verschillende onderwerpen ter sprake, waaronder de onrechtvaardige opsluiting van Wall Street Journal-verslaggever Evan Gershkovich. Na het interview met Poetin stierf de gevangen activist Alexei Navalny in een Russische gevangenis. De staat noemde het natuurlijke oorzaken, maar president Joe Biden en anderen hebben gezegd dat Poetin verantwoordelijk is voor de dood van zijn uitgesproken criticus.

Carlson heeft ook spot gevangen voor het prijzen van Russische supermarkten en openbaar vervoer, wat hij een “radicaliserende” ervaring noemde.

Related news