Taylor Swift: The Eras Tour documentaire vestigt box office record

7 maanden geleden gepubliceerd
  iHeartRadioCA, via Wikipedia

Het concertdocumentaire van Taylor Swift: The Eras Tour heeft een box office record gebroken door aan het einde van het tweede weekend in totaal $131,1 miljoen te verdienen. De film is de eerste concertdocumentaire die meer dan $100 miljoen in de VS heeft overschreden. Ondanks het unieke releasepatroon en beperkte vertoningen door de week, bereikte Taylor Swift: The Eras Tour dit opmerkelijke succes in slechts vijf dagen.

Recordbrekende verkoop

Het concertdocumentaire is een opgenomen versie van de blockbuster Eras Tour van de wereldwijde popster, waarin ze een reeks mini-sets uitvoert met muziek en kostuums uit verschillende perioden van haar carrière, die nu meer dan anderhalf decennium beslaan. In het openingsweekend veroverde de film de nummer 1 positie met een enorme binnenlandse brutowinst van $92,8 miljoen. In het tweede weekend voegde het $32,4 miljoen toe aan zijn binnenlandse totaal, waardoor de cumulatieve brutowinst op $131,1 miljoen kwam en het de eerste concertdocumentaire werd die $100 miljoen in de VS passeerde.

Vergeleken met andere concertfilms

Dit binnenlandse totaal van $131 miljoen is al meer dan 50% hoger dan de vorige hoogst scorende concertfilms op de Amerikaanse hitlijst. Die titels zouden Justin Bieber: Never Say Never uit 2011 zijn met $73 miljoen en de documentaire van Michael Jackson This Is It uit 2010 met $72 miljoen. In feite haalde Never Say Never zelfs niet $100 miljoen aan de wereldwijde box office, met in totaal slechts $99 miljoen, en bleef dus achter bij The Eras Tour.

Toekomstige verwachtingen

Er zijn niet veel films meer die als maatstaf kunnen dienen om het mogelijke toekomstige succes van de release van Taylor Swift: The Eras Tour te meten. Op het moment van schrijven blijft This Is It de hoogst scorende concertfilm aller tijden wereldwijd met $261 miljoen. De internationale aantrekkingskracht van de film overtreft ver The Eras Tour, die aanzienlijk minder in het buitenland heeft gemaakt dan in de VS, wat betekent dat Taylor Swift nog een lange weg te gaan heeft om de nummer 1 concertfilm aller tijden te hebben verdiend.

De vertoningen van Taylor Swift: The Eras Tour in de bioscoop hebben nog veel tijd om te werken aan die brutowinst, aangezien het voor minimaal 13 weken in de bioscopen draait. Helaas, als de week-op-week daling van 66% dit weekend de norm blijft voor de film, zal het waarschijnlijk niet in staat zijn dat totaal te evenaren. Het zou echter een opleving kunnen zien in begin november, dat een gebrek aan andere blockbuster releases heeft tot The Marvels debuteert op 10 november.

Related news