Christoph Waltz, Maya Hawke, John Turturro & Jon Hamm in film 'Wilder & Me'

28 dagen geleden gepubliceerd

Christoph Waltz, Maya Hawke, John Turturro en Jon Hamm zijn gecast voor de film ‘Wilder & Me’. Deze film zal geregisseerd worden door Stephen Frears en geproduceerd door Jeremy Thomas. De film zal naar verwachting veel aandacht trekken op de EFM markt later deze maand.

De Acteurs en hun rollen

Christoph Waltz, tweevoudig Oscar-winnaar bekend van ‘Inglorious Basterds’, zal de legendarische filmregisseur Billy Wilder spelen, bekend van klassiekers als ‘Some Like It Hot’, ‘Sunset Boulevard’ en ‘The Apartment’. Maya Hawke, bekend van ‘Stranger Things’ en ‘Maestro’, speelt Calista, een jonge muzikant wiens leven een nieuwe betekenis krijgt terwijl ze werkt op de set van Billy Wilder’s film ‘Fedora’. John Turturro, winnaar van de Cannes Best Actor award voor ‘Severance’, zal de rol van Wilder’s levenslange vriend en scenarioschrijfpartner I.A.L. Diamond op zich nemen. Jon Hamm, Emmy-winnaar bekend van ‘Mad Men’, zal de beroemde acteur William Holden spelen.

Over de film

‘Wilder & Me’ is gebaseerd op het populaire boek ‘Mr Wilder and Me’ van Jonathan Coe. Het verhaal begint tijdens een opwindende Griekse zomer en volgt Calista terwijl ze verliefd wordt op cinema en het leven tijdens haar reis van zelfontdekking. Wilder navigeert door de veranderende wereld van cinema in de schemering van zijn carrière, terwijl Calista’s carrière net begint. De tijd die ze doorbrengt in dit glamoureuze, onbekende nieuwe leven zal haar voor altijd veranderen.

Het scenario is aangepast voor het scherm door tweevoudig Oscar-winnaar Christopher Hampton (The Father) en Oscar-winnaar Jeremy Thomas (The Last Emperor) zal produceren. De film wordt in 2025 in Griekenland opgenomen. CAA Media Finance regelt de financiering voor de film en behartigt de Noord-Amerikaanse rechten, terwijl HanWay Films de rest van de wereld behandelt.

Frears zei: “Dit is het meest prachtige project. Wilder was scherp, slim en heel erg grappig. En hij regisseerde Marilyn Monroe twee keer! Christoph Waltz zal geweldig zijn. Ik ga altijd uit van het script en deze is geweldig.”

De productie is van plan om enkele van de Griekse locaties te gebruiken die oorspronkelijk door Wilder zijn gebruikt. Thomas produceert voor zijn Recorded Picture Company banner, wat zijn tweede film met Frears markeert na hun cult thriller ‘The Hit’.

Related news