Nieuwe documentaire over June Carter Cash komt naar Paramount+

5 maanden geleden gepubliceerd

Paramount+ heeft de nieuwe documentaire ‘June’ aangekondigd. Het gaat over het leven en de carrière van June Carter Cash, een countrymuziek singer-songwriter en de echtgenote van Johnny Cash. De documentaire gaat in première op 16 januari.

Over June Carter Cash

June Carter Cash overleed in 2003 op 73-jarige leeftijd. Ze was een vijfvoudige Grammy-winnende zangeres, comédienne, muzikante, actrice en auteur. Ze trad op met Elvis Presley, verscheen op het scherm met Robert Duvall en Jane Seymour, en schreef mee aan het iconische nummer “Ring of Fire” met Johnny Cash.

De documentaire bevat interviews met Carter Cash, evenals met familie, bewonderaars en vrienden, waaronder Dolly Parton, Reese Witherspoon en Willie Nelson.

De productie van de documentaire

June is geregisseerd door Kristen Vaurio en geproduceerd door Sandbox Productions, Sony Music Entertainment en Maxine Productions. De kinderen van Carter Cash, John Carter Cash en Carlene Carter, treden op als uitvoerend producenten.

Kristen Vaurio vertelde dat ze vereerd was om samen te werken met Sandbox Productions, Sony Music Entertainment en Maxine Productions om een spotlicht te werpen op June. Volgens Vaurio zijn veel mensen zich bewust van June, maar weten weinigen over haar opmerkelijke leven en haar diepgaande bijdragen aan de countrymuziek.

Carlene Carter voegde eraan toe dat de film een geweldige kans biedt om te beseffen dat June al op jonge leeftijd een ster van televisie en muziek was, decennia voordat ze ‘Mevrouw Johnny Cash’ werd.

June Carter Cash en Johnny Cash trouwden in 1968 en hadden samen één kind, John Carter Cash. Cash had twee dochters, Carlene Carter en Rosie Nix Adams, uit eerdere huwelijken, terwijl Johnny Cash vier dochters had, Rosanne, Kathy, Cindy en Tara, met zijn eerste vrouw, Vivian Liberto.

Related news