Live-Action film van The Legend of Zelda in de maak door Nintendo en Sony Pictures

6 maanden geleden gepubliceerd

Nintendo en Sony Pictures werken samen aan een live-action film gebaseerd op de geliefde videogameserie The Legend of Zelda. De bekende videogameontwerper Shigeru Miyamoto en Avi Arad, bekend van de Spider-Man trilogie, zullen de film coproduceren. De regie ligt in handen van Wes Ball, bekend van The Maze Runner. Er is nog geen informatie over de cast of het plot van de film.

Ontwikkeling van de film

Shigeru Miyamoto onthulde via Nintendo’s Japanse account op X dat hij al enige tijd aan de film werkt met Arad. Volgens Miyamoto is de ontwikkeling van de film al gestart, met een zware betrokkenheid van Nintendo in de productie. “Het zal even duren voordat de film af is, maar ik hoop dat jullie ernaar uitkijken om het te zien,” schreef hij aan fans.

The Legend of Zelda is de op één na meest succesvolle franchise van Nintendo na Super Mario, met ongeveer 150 miljoen verkochte exemplaren sinds de release in 1986. De nieuwste game in de serie, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, verkocht 10 miljoen exemplaren in drie dagen toen het vorig jaar mei werd uitgebracht, wat het de snelst verkopende Zelda-game aller tijden maakt.

Renaissance voor gamefilms

De aankomende film komt tijdens een renaissance voor gamefilms, die ooit werden gezien als bijna gegarandeerde flops. In de jaren 90 waren filmadaptaties van populaire videogames zoals Super Mario Bros en Mortal Kombat zowel kritisch als commercieel mislukt. Echter, de sterrenbezette Super Mario Bros Movie van Nintendo, die eerder dit jaar werd uitgebracht, werd een van de meest winstgevende animatiefilms aller tijden, met meer dan 1 miljard dollar aan box-office omzet.

Andere succesvolle gamefilms zijn onder andere Sega’s Sonic the Hedgehog en Nintendo’s Detective Pikachu, die beiden honderden miljoenen dollars opbrachten in box-office opbrengsten. Deze successen hebben waarschijnlijk Nintendo aangespoord om opnieuw de filmindustrie te betreden, dit keer met de ervaren producent Avi Arad aan het roer.

Deze nieuwe Zelda-film zal de eerste poging zijn om een film te maken van de franchise, hoewel er in 1989 al wel een geanimeerde tv-serie was. Netflix werd in 2015 geruchten toegeschreven over de ontwikkeling van een nieuwe Zelda-serie, maar er werd nooit iets uitgebracht.

Related news