Vijfde seizoen van "Fargo" voelt dun aan

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Het vijfde seizoen van de FX-serie “Fargo” lijkt meer op een dunne versie van het concept dan op de eerdere seizoenen. De serie, die een aanzienlijke schuld heeft aan regisseur David Cronenberg’s “A History of Violence”, draait om het verhaal van een ogenschijnlijk gewoon gezinspersoon die een geheim verleden verbergt.

Juno Temple speelt hoofdrol

Juno Temple, bekend van “Ted Lasso”, speelt Dot, een moeder uit het Midwesten die wordt gearresteerd bij een lokale politieke ruzie. Dit zorgt ervoor dat haar vingerafdrukken in de criminele database terechtkomen, waardoor degenen die haar zoeken haar kunnen vinden. Het idee dat Dot een geheim leven zou kunnen hebben, is nieuws voor haar saaie man, gespeeld door David Rysdahl, terwijl het minder verrassend is voor haar rijke schoonmoeder, de eigenaar van een incassobureau. De laatste wordt gespeeld door Jennifer Jason Leigh.

Jon Hamm als sheriff

“Fargo” vindt zijn schurk in Roy Tillman, een sheriff uit North Dakota die achter Dot aanzit. Jon Hamm, bekend van “The Morning Show” en “Good Omens”, speelt deze rol met humor. Zijn personage is een Marlboro Man-achtige figuur die zich aan zijn eigen code houdt.

Kritiek op nieuw seizoen

Hoewel het vijfde seizoen van “Fargo” een bescheiden kick geeft van zijn kenmerkende mix van deadpan humor en explosief geweld, lijkt het erop dat de gevestigde formule geleidelijk aan minder rendement oplevert. Er ontstaat een mysterie rond wie en wat Dot heeft doen vluchten en wie haar plotselinge blootstelling zal overleven. Echter, deze keer lijkt de show te veel op een accent op zoek naar een serie.

Related news