Tim Burton regisseert herinterpretatie van 'Attack Of The Fifty Foot Woman' geschreven door Gillian Flynn

28 dagen geleden gepubliceerd

Tim Burton zal de regie op zich nemen voor een nieuwe versie van ‘Attack of the Fifty Foot Woman’. Het scenario wordt geschreven door Gillian Flynn, bekend van haar werk aan ‘Gone Girl’ en de Emmy-genomineerde serie ‘Sharp Objects’. Deze nieuwe productie komt bij Warner Bros vandaan.

Een nieuwe kijk op een klassieker

‘Attack of the Fifty Foot Woman’ is een hervertelling van de gelijknamige filmklassieker uit 1958. In het oorspronkelijke verhaal speelt Allison Hayes een rijke erfgename die na een ontmoeting met een alien in een reus verandert. Dit bemoeilijkt haar al roerige huwelijk met haar overspelige echtgenoot.

Gillian Flynn en Tim Burton samen aan het roer

Gillian Flynn, die haar eigen roman ‘Gone Girl’ bewerkte voor het grote scherm en daarmee wereldwijd meer dan 369 miljoen dollar binnenhaalde, schrijft het scenario. Haar bewerking van haar debuutroman ‘Sharp Objects’ voor HBO leverde haar een Emmy-nominatie op.

Tim Burton is geen onbekende in het herinterpreteren van jaren ‘50 sci-fi films voor een breed publiek. In 1996 leverde hij ‘Mars Attacks!’ af, gebaseerd op de Topps ruilkaarten, met een sterrencast waaronder Jack Nicholson, Annette Bening, Natalie Portman, Danny DeVito en Michael J. Fox. Die film bracht wereldwijd meer dan 101 miljoen dollar op. Het oeuvre van Burton, met hits als ‘Alice in Wonderland’, ‘Planet of the Apes’, ‘Batman’, ‘Charlie and the Chocolate Factory’ en ‘The Nightmare Before Christmas’, heeft wereldwijd al meer dan 4,1 miljard dollar opgebracht.

Terug bij Warner Bros

Dit project markeert een terugkeer naar Warner Bros voor Burton. Zijn vervolg op de kaskraker ‘Beetlejuice’ uit 1988, getiteld ‘Beetlejuice Beetlejuice 2024 A.D.’, komt op 6 september uit onder de vlag van Warner Bros.

Related news