Speciale aanklager in fraudezaak Trump stapt op

4 maanden geleden gepubliceerd

De speciaal aangestelde aanklager in de verkiezingsfraudezaak tegen oud-president Donald Trump in de Amerikaanse staat Georgia, Nathan Wade, is vrijdag opgestapt. Deze stap werd genomen op verzoek van de rechter vanwege een voormalige relatie tussen Wade en zijn baas, de openbaar aanklager in de zaak.

Relatie tussen Wade en Willis

Wade had eerder een verhouding met zijn baas Fani Willis, de openbaar aanklager van Fulton County. Volgens Willis begon de relatie een paar maanden nadat Wade was aangenomen als hoofd van haar team in de verkiezingsfraudezaak. De relatie zou in de zomer van 2023 beëindigd zijn.

Advocaten van Trump en acht medeverdachten beschuldigden het koppel van een ongepaste relatie en stelden dat Wade zijn salaris had gebruikt om Willis mee te nemen op vakanties. De rechter besliste vrijdag dat Willis kon aanblijven als openbaar aanklager, maar alleen als Wade zou opstappen als speciaal aanklager. Wade gaf gehoor aan deze beslissing en diende zijn ontslag in.

Verkiezingsfraudezaak tegen Trump

Trump staat in Georgia samen met veertien anderen terecht voor pogingen om zijn verkiezingsnederlaag in 2020 terug te draaien. Het is nog niet duidelijk wanneer de rechtszaak van start gaat. Willis heeft 5 augustus voorgesteld als startdatum, maar de rechter heeft daar nog niet mee ingestemd. Trump probeert de vier strafzaken tegen hem te vertragen tot na de presidentsverkiezingen in november.

Related news