Schietpartij in winkelcentrum Bangkok door 14-jarige jongen

5 maanden geleden gepubliceerd

Een schietpartij in een van de drukste winkelcentra van Bangkok heeft vandaag voor paniek gezorgd. Volgens een getuige, die haar ervaring deelde met Reuters, waren er “zo’n zes, zeven schoten” te horen. Deze getuige, Shir Yahav, een toerist uit Israël, en een groep anderen, zochten hun toevlucht in een winkel en blokkeerden de deur.

Verloop van de gebeurtenissen

Het incident begon rond 16:20 lokale tijd (09:20 GMT) in het winkelcentrum gelegen in het district Pathum Wan van Bangkok. Een speciale politie-eenheid werd ingezet en slaagde erin de schutter rond 17:10 in het nauw te drijven. De jongen gaf zich over en legde zijn wapen neer. Volgens Thaise kranten droeg de verdachte een donker shirt, khaki camouflagebroek, handschoenen, een hoed en zwarte laarzen.

Het winkelcentrum, Siam Paragon, is een populaire bestemming en een van de meest bezochte plaatsen in Azië. Het winkelcentrum werd snel ontruimd en de deuren werden gesloten. Het metroperron van Siam, dat tegenover het winkelcentrum ligt, werd eveneens gesloten.

Identiteit van de schutter

Bij aankomst van de politie was een aantal mensen al geraakt door de kogels. Na de aanval bevestigde de politie dat de schutter een 14-jarige jongen was die een school bezocht niet ver van het winkelcentrum. Zijn motieven zijn nog onduidelijk.

Schietpartijen in Thailand

Hoewel het aantal wapenbezitters in Thailand relatief hoog is voor de regio, zijn massaschietpartijen zeldzaam. In oktober van vorig jaar vermoordde een ex-politieagent minstens 37 mensen, voornamelijk kinderen, in een kinderdagverblijf in de provincie Nong Bua Lamphu in het noordoosten van Thailand. In 2020 doodde een soldaat 29 mensen en verwondde er tientallen in de stad Nakhon Ratchasima.

Related news