Ruzie tussen rechtse commentatoren Candace Owens en Ben Shapiro escaleert

3 maanden geleden gepubliceerd

Candace Owens, bekend om haar uitgesproken meningen over onderwerpen zoals het Covid-vaccin en de Black Lives Matter-beweging, heeft haar collega en mede-rechtse commentator Ben Shapiro beschuldigd van “persoonlijke aanvallen” op haar. Ze beweerde dat hij haar “onder de bus had gegooid” en hem beschuldigde van “onprofessioneel” en “emotioneel onstabiel” gedrag.

Online video veroorzaakt opschudding

De beschuldigingen volgen op een video die online werd gedeeld, waarin Shapiro tijdens een privé-evenement sprak en de “nep-sophisticatie” van Owens over bepaalde kwesties als “schandelijk” en “belachelijk” omschreef. Beiden werken samen bij het rechtse nieuwsbedrijf The Daily Wire. Hoewel Shapiro in de video geen specifieke uitspraak of actie van Owens aanhaalde, volgden zijn opmerkingen na verschillende berichten die zij op X had geplaatst.

Owens’ reactie op de kritiek

In reactie op Shapiro’s kritiek zei Owens tijdens een gesprek met Tucker Carlson voor zijn serie Tucker On X dat ze nog steeds geen “duidelijkheid” had over Shapiro’s kritiek op haar en dat zijn opmerkingen “gewoon persoonlijke aanvallen” waren. Ze voegde eraan toe dat ze niet zou reageren met dezelfde persoonlijke aanval en dat ze, als ze in een video betrapt zou worden op het uiten van dergelijke opmerkingen over collega’s waarmee ze werkt, zich zou schamen.

Owens beweerde ook dat ze niet door Shapiro was benaderd om hun meningsverschillen te bespreken en voegde eraan toe: “Ben en ik hebben veel meningsverschillen, dus ik denk niet dat dat bijzonder interessant is… hij heeft praktisch elk standpunt ingenomen dat tegenover het mijne staat over elk onderwerp in de afgelopen vijf jaar.”

Respect voor verschillen in meningen

Owens prees The Daily Wire voor het toestaan van verschillende meningen binnen het netwerk en hoopte dat het respectvol zou blijven. Ze gaf aan open te staan voor meningsverschillen en hoopte dat het onder collega’s altijd een beschaafde onenigheid zou zijn.

Het geschil bleef doorgaan toen Shapiro reageerde op een andere post op X door Owens, waarin ze een bijbelvers citeerde en schreef: “Je kunt niet zowel God als geld dienen.” Shapiro antwoordde: “Candace, als je vindt dat het nemen van geld van The Daily Wire op een of andere manier tussen jou en God komt, stop dan gerust.” Owens reageerde: “Je gedraagt je al weken onprofessioneel en emotioneel onstabiel. En we hebben allemaal moeten toekijken en proberen begrip te tonen voor je rauwe emotie.”

Related news