Politie in Tennessee zoekt zoon van politiechef in verband met schietpartij

7 maanden geleden gepubliceerd

De politie in Tennessee is op zoek naar de vervreemde zoon van de politiechef van Nashville, die verdacht wordt van het neerschieten van twee politieagenten buiten een Dollar General-winkel. De verdachte is geïdentificeerd als John C. Drake Jr., 38, de zoon van John Drake, de politiechef van het Metro Nashville Police Department.

Schietincident bij Dollar General-winkel

De schietpartij vond plaats in La Vergne, een stad ongeveer 32 kilometer ten zuidoosten van Nashville. De politieagenten onderzochten daar zaterdagmiddag een gestolen voertuig buiten de winkel, toen zij in gevecht raakten met de verdachte. Deze trok een wapen en schoot de agenten neer, aldus Christopher Moews, de politiechef van La Vergne.

De gewonde agenten zijn geïdentificeerd als Ashley Boleyjack en Gregory Kern. Boleyjack is zaterdag ontslagen uit het Vanderbilt University Medical Center in Nashville, terwijl Kern daar ter observatie is gebleven en zich in een stabiele toestand bevindt.

Drake wordt als gewapend en gevaarlijk beschouwd

De politie heeft zondag aangegeven dat Drake als gewapend en gevaarlijk wordt beschouwd. Het publiek wordt opgeroepen waakzaam te blijven en direct contact op te nemen met de autoriteiten als zij iemand zien die aan zijn beschrijving voldoet.

Vader bevestigt betrokkenheid zoon

De politiechef heeft zaterdag in een verklaring bevestigd dat zijn zoon de verdachte is van de schietpartij. Drake gaf aan dat ze vervreemd waren en dat hij door de jaren heen minimaal contact had gehad met zijn zoon, die een veroordeelde crimineel is met een geschiedenis van criminele activiteiten. “Hij moet nu gevonden worden en verantwoordelijk worden gehouden voor zijn daden van vandaag”, verklaarde Drake.

Na de schietpartij vaardigde de politie van La Vergne een bevel tot schuilen uit voor de bewoners van de stad. Dit bevel werd later opgeheven, terwijl de zoektocht naar Drake doorging.

Burgemeester Freddie O’Connell uitte zijn steun voor de politiechef. “Mijn hart gaat uit naar Chief Drake, zijn familie en de twee gewonde politieagenten van LaVergne. Ondanks onze beste inspanningen kunnen we niet verantwoordelijk zijn voor de keuzes van familieleden. Ik steun Chief Drake en sta in deze moeilijke tijd aan zijn zijde”, zei O’Connell.

Related news