Paus Franciscus kampt met gezondheidsproblemen

6 maanden geleden gepubliceerd

Paus Franciscus heeft tijdens een audiëntie aangegeven dat hij niet in goede gezondheid verkeert. De 86-jarige Paus, die al langer met gezondheidsproblemen kampt, sprak met een vermoeide stem. Dit meldt het Italiaanse persagentschap ANSA.

Recente gezondheidsproblemen

Eerder dit jaar onderging Paus Franciscus een spoedoperatie aan zijn buik en buikwand. In maart werd hij ook behandeld voor een longontsteking. Tijdens de audiëntie, die in de perszaal van het Vaticaan werd uitgezonden, gaf hij aan zich niet goed te voelen.

Drukke planning en verkoudheid

Ondanks zijn gezondheidsproblemen heeft Paus Franciscus nog een drukke planning met zowel private als openbare audiënties. Onder andere een ontmoeting met kinderen van over de hele wereld staat op de planning.

De woordvoerder van de Heilige Stoel, Matteo Bruni, liet weten dat de Paus een lichte verkoudheid heeft. Bruni gaf aan dat de geplande activiteiten van de Paus gewoon doorgaan.

Terugkerende gezondheidsproblemen

Paus Franciscus, een Argentijnse jezuïet, kampt sinds zijn aantreden in 2013 met terugkerende medische problemen. Hij volgde toen Benedictus XVI op, die aftrad en in december 2022 op 95-jarige leeftijd overleed. Franciscus heeft bij verschillende gelegenheden aangegeven dat hij overweegt af te treden als zijn gezondheid verder verslechtert.

Related news