Nieuwe zaak tegen Alec Baldwin in voorbereiding

6 maanden geleden gepubliceerd

Een grand jury in New Mexico zal binnenkort besluiten of Alec Baldwin opnieuw strafrechtelijk vervolgd moet worden in verband met de dood van ‘Rust’-cinematograaf Halyna Hutchins in 2021. Na een uitgebreid onderzoek in de afgelopen maanden zijn er nieuwe feiten aan het licht gekomen. Deze zouden aantonen dat Baldwin strafrechtelijk aansprakelijk is voor de dood van Hutchins en het verwonden van Joel Souza, aldus de speciale aanklagers Kari Morrissey en Jason Lewis.

Nieuwe feiten

Het nieuws dat er een nieuwe zaak naar een grand jury zou gaan, werd als eerste gerapporteerd door NBC. De aanklagers hebben aangegeven de zaak in de komende twee maanden te zullen presenteren.

Reactie Baldwin

De advocaten van Baldwin, Luke Nikas en Alex Spiro, hebben in een reactie aan CNN laten weten te zullen reageren op eventuele aanklachten in de rechtbank. Volgens hen is het ongelukkig dat een vreselijke tragedie is veranderd in deze misleide vervolging.

Eerder verloop

Eerder dit jaar werden de aanklachten van doodslag door schuld tegen Baldwin geseponeerd. In een verklaring van de aanklagers stond dat ze niet verder konden gaan op basis van de toen beschikbare feiten en bewijzen. Armorer Hannah Gutierrez Reed wordt ook beschuldigd van doodslag door schuld in de zaak. Ze heeft niet schuldig gepleit. De assistent-regisseur van de film, David Halls, werd geïdentificeerd als de persoon die het dodelijke wapen aan Baldwin overhandigde. Hij tekende eerder dit jaar een schikking voor de aanklacht van nalatig gebruik van een dodelijk wapen.

Related news