Nieuwe documentaire over verlamde Harry Potter-stuntman aangekondigd door HBO

6 maanden geleden gepubliceerd

HBO heeft een nieuwe documentaire aangekondigd over David Holmes, de stuntman van Daniel Radcliffe in de Harry Potter-films, die verlamd raakte tijdens het filmen van ‘Harry Potter en de Deathly Hallows Part 1’. De documentaire, getiteld ‘David Holmes: The Boy Who Lived’, zal op 15 november in première gaan.

Het verhaal van David Holmes

David Holmes werkte als de stuntman van Daniel Radcliffe vanaf de eerste Harry Potter-film. Tijdens het filmen van ‘Harry Potter en de Deathly Hallows Part 1’ raakte hij echter verlamd door een ongeval op de set. De documentaire verkent zijn verhaal en zijn herstel.

Inhoud van de documentaire

De documentaire bevat persoonlijke beelden, materiaal van achter de schermen van Holmes’ stuntwerk en interviews met Holmes, Radcliffe, vrienden, familie en de voormalige crew. Daniel Radcliffe en zijn naaste stuntcollega’s steunen David en zijn familie in hun moment van nood, maar het is David’s buitengewone veerkracht die hun grootste bron van kracht en inspiratie wordt.

De documentaire is geregisseerd door Dan Hartley en Daniel Radcliffe is uitvoerend producent. Radcliffe en Holmes werkten eerder samen aan de podcast ‘Cunning Stunts’, die een licht scheen op stuntperformers in Hollywood.

Related news