VS Militairen Vragen Publieke Hulp bij Zoeken Vermiste F-35B Gevechtsvliegtuig

9 maanden geleden gepubliceerd

Het Amerikaanse leger heeft de hulp van het publiek ingeroepen in de zoektocht naar een vermiste F-35B gevechtsvliegtuig, dat een waarde heeft van om en nabij de $100 miljoen (£80 miljoen). Het vliegtuig raakte zondagmiddag tijdens een vlucht over de zuidelijke staat South Carolina vermist.

De piloot, wiens identiteit nog niet bekend is gemaakt, heeft zich veilig kunnen redden met een parachute en verkeert momenteel in stabiele toestand in het ziekenhuis. Hoewel de autoriteiten hebben bevestigd dat er een “ongeval” heeft plaatsgevonden met het vliegtuig, zijn er geen specifieke details verstrekt. Volgens een woordvoerder van Joint Base Charleston, die sprak met NBC News, bevond het vliegtuig zich in de autopilot-modus toen de piloot zich uit het vliegtuig liet vallen, wat suggereert dat het mogelijk nog enige tijd in de lucht is geweest na de uitzetting van de piloot.

Zoekactie Concentreert zich rond Twee Meren

De huidige zoekacties concentreren zich rond Lake Moultrie en Lake Marion, ten noorden van Charleston, op basis van de laatst bekende locatie van het vliegtuig.

Nancy Mace, een Republikeins congreslid uit South Carolina, heeft haar verbazing uitgesproken op het socialemediaplatform X (voorheen Twitter), waarbij ze vraagtekens zet bij het gebrek aan een tracking-apparaat op zo’n geavanceerd vliegtuig en de onverwachte afhankelijkheid van publieke hulp bij de terugvinding.

De F-35 is een stealth-vliegtuig, ontworpen om onopgemerkt te blijven voor vijandelijke radarsystemen.

Oproep tot Samenwerking

Joint Base Charleston heeft via X een oproep gedaan voor publieke assistentie, met de mededeling: “Noodhulpteams zijn nog steeds op zoek naar de F-35.” Het publiek is gevraagd om samen te werken met zowel militaire als civiele autoriteiten tijdens deze operatie. Mensen die mogelijk relevante informatie hebben over de verblijfplaats van het vliegtuig, worden aangemoedigd om contact op te nemen met het operatiecentrum van de basis.

Het Marine Corps heeft opgemerkt dat hun huidige begrip van de situatie “beperkt” is en dat ze bezig zijn met het verzamelen van meer gegevens. Ze hebben ook bevestigd dat er een onderzoek zal worden ingesteld naar het incident.

Lockheed Martin, de fabrikant van het vliegtuig, heeft bevestigd dat de kosten van het vliegtuig ongeveer $100 miljoen bedragen.

Maj Melanie Salinas, een militaire woordvoerder, heeft aan de Associated Press laten weten dat een andere F-35, die op hetzelfde moment in de lucht was, veilig is teruggekeerd naar de basis.

In 2018 werd de volledige vloot van F-35 vliegtuigen tijdelijk aan de grond gehouden door het Amerikaanse leger, volgend op een crash in South Carolina.

Related news