Koning gediagnosticeerd met kanker, zegt Buckingham Palace

25 dagen geleden gepubliceerd

Koning Charles is gediagnosticeerd met een vorm van kanker, meldt Buckingham Palace. Het type kanker is niet onthuld - het is geen prostaatkanker, maar werd ontdekt tijdens zijn recente behandeling voor een vergrote prostaat.

Behandeling en openbare taken

De Koning begon maandag met “regelmatige behandelingen” en zal tijdens deze behandeling zijn openbare taken uitstellen, zegt het Paleis. Ondanks het feit dat hij zijn publieke evenementen zal pauzeren, zal de Koning doorgaan met zijn constitutionele rol als staatshoofd, inclusief papierwerk en privévergaderingen.

De 75-jarige vorst “blijft volledig positief over zijn behandeling en kijkt ernaar uit om zo snel mogelijk terug te keren naar volledige openbare dienst”, voegde het toe. Verdere details over het stadium van kanker of een prognose worden niet gedeeld.

Familiecontacten

Charles heeft persoonlijk zijn beide zonen geïnformeerd over zijn diagnose en de Prins van Wales zou regelmatig contact hebben met zijn vader. De Hertog van Sussex, Prins Harry, die in de Verenigde Staten woont, heeft met zijn vader gesproken en zal de komende dagen naar het VK reizen om hem te zien.

De Koning keerde maandagochtend terug naar Londen vanuit Sandringham in Norfolk en volgens het paleis is hij als poliklinische patiënt begonnen met de behandeling. Het is begrepen dat zijn wekelijkse audiënties met premier Rishi Sunak zullen doorgaan en persoonlijk zullen zijn, tenzij artsen adviseren dat hij dergelijk contact beperkt.

Er is een constitutioneel mechanisme voor wanneer het staatshoofd niet in staat is om officiële taken uit te voeren - in die omstandigheid kunnen “staatsraadadviseurs” worden aangesteld om in te staan voor de monarch.

Related news