iPhone 15 Verkopen Dalen in China, Concurrentie van Huawei Neemt Toe

7 maanden geleden gepubliceerd
  Pexels

De vraag naar de nieuwe iPhone 15 is in China zwakker dan voor de modellen van vorig jaar, volgens analisten. De verkoop van de iPhone 15 is in China 4,5% lager vergeleken met de iPhone 14-verkoop in de eerste twee weken na de lancering, volgens Counterpoint Research.

Verhoogde Concurrentie en Nationale Trots

De financiële firma Jefferies meldde afzonderlijk op maandag dat de iPhone 15-verkoop met een dubbelcijferig percentage is gedaald na een sterke vraag van klanten naar Huawei’s nieuwe Mate 60-smartphonelijn. De rapporten komen te midden van een kwakkelende Chinese economie, een worstelende huizenmarkt en meer concurrentie onder high-end leveranciers in China, met name van de Chinese apparaatfabrikant Huawei.

“We zien veel nationalisme nu Chinese consumenten, die denken dat ze onrecht zijn aangedaan door de Amerikaanse regering en sancties, zich richten op de Mate 60 en dat snijdt in de volumes van Apple,” vertelde Jeff Fieldhack, onderzoeksdirecteur bij Counterpoint.

China: Cruciale Markt voor Apple

China blijft erg belangrijk voor Apple, aangezien het de grootste markt is na de VS. Fieldhack zei dat hij niet gelooft dat Huawei Apple nu zal overtreffen in termen van smartphoneverkoop, maar verwacht dat de voortdurende interesse in de Mate 60 zal blijven knagen aan de cijfers van Apple.

“Apple maakte veel winst tijdens zijn lanceringsperiode vorig jaar, waar het nummer één werd in China,” zei hij. “De zaken zagen er sterk uit, maar nu, met de politieke spanning en concurrentie, is dat een reden tot bezorgdheid.”

Sterke Groei in de VS

Echter, de iPhone 15-lijn is in de VS ongeveer 10% jaar-op-jaar gestegen, volgens Counterpoint. Dat is sterke groei voor Apple, gezien de verkoop in augustus voor het derde opeenvolgende kwartaal daalde, vóór de lancering van de iPhone 15.

De nieuwste iPhone 15-apparaten worden geleverd met een slanker ontwerp, een geavanceerder hoofdcamerasysteem en een aanpasbare Action-knop, die de stil-knop extra bedieningselementen geeft. Een van de grootste veranderingen is dat ze nu een USB-C oplaadkabel zullen gebruiken, waarmee een einde komt aan een 11-jarige run met Apple’s eigen Lightning-oplaadkabel.

Related news