Incident met Boeing-toestel: vliegtuig mist paneel bij landing in VS

3 maanden geleden gepubliceerd

Een Boeing 737-800 van United Airlines is afgelopen vrijdag in de Amerikaanse staat Oregon geland met een ontbrekend paneel. Het is mogelijk dat het onderdeel tijdens de vlucht verloren is gegaan.

Onderzoek door de FAA

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een onderzoek ingesteld naar het incident. Aan boord van het toestel waren 139 passagiers en 6 bemanningsleden. Niemand raakte gewond en er was geen sprake van een noodlanding. De schade werd pas na de landing op de eindbestemming Medford ontdekt.

Tijdelijke sluiting luchthaven

Na de landing moest de luchthaven tijdelijk alle start- en landingsbanen sluiten voor de zoektocht naar het paneel. Het onderdeel werd echter niet teruggevonden. Het is daarom mogelijk dat het paneel tijdens de vlucht verloren is gegaan.

Reactie United Airlines

United Airlines heeft laten weten een grondig onderzoek te doen naar de oorzaak van de schade. Alle nodige reparaties worden uitgevoerd voordat het toestel weer in gebruik wordt genomen. Boeing, de fabrikant van het vliegtuig, heeft niet gereageerd op het incident.

Eerdere incidenten

Er zijn recentelijk meerdere incidenten gemeld met Boeing-toestellen. Begin dit jaar verloor een Boeing 737 MAX-toestel een deurpaneel tijdens een vlucht. Eerder deze maand viel een wiel van het landingsgestel van een Boeing 777.

Related news