Hunter Biden verschijnt voor rechtbank in Delaware voor wapenbezit

6 maanden geleden gepubliceerd

Hunter Biden, de zoon van president Joe Biden, wordt verwacht zich niet schuldig te pleiten op de beschuldigingen van illegaal wapenbezit. Het Openbaar Ministerie beweert dat Biden, 53, heeft gelogen over zijn drugsgebruik op aanvraagformulieren toen hij het wapen in 2018 aanschafte.

Beschuldigingen en mogelijke straf

Biden heeft erkend dat hij in die periode een zware gebruiker van crack cocaïne was, maar ontkent dat hij de wet heeft overtreden. Als hij schuldig wordt bevonden aan de drie federale aanklachten, kan hij een gevangenisstraf van maximaal 25 jaar krijgen. Twee van de aanklachten, elk strafbaar met maximaal 10 jaar, zijn gerelateerd aan de beschuldiging dat Biden heeft gelogen over zijn drugsgebruik. Een derde aanklacht, gerelateerd aan het bezitten van een vuurwapen als drugsgebruiker, is strafbaar met maximaal vijf jaar.

Eerdere schikking mislukt

In juli viel een voorgestelde schikking om de aanklachten op te lossen plotseling uiteen, waardoor Biden kort daarna werd aangeklaagd. Hij werd aangeklaagd voor twee aanklachten van het afleggen van valse verklaringen en één aanklacht van illegaal wapenbezit.

Verdere juridische problemen

Het wapen waar het in deze zaak om gaat, werd gevonden door Hallie Biden, de weduwe van Hunter’s broer Beau, in zijn voertuig. Zij gooide het wapen in een vuilnisbak uit vrees dat hij het zou gebruiken om zichzelf pijn te doen. Het wapen werd later ontdekt en teruggebracht naar de winkel, maar niet voordat het afzonderlijke onderzoeken door zowel de politie van Delaware als de Amerikaanse geheime dienst had uitgelokt.

Hunter Biden heeft eerder in september een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse belastingdienst. Hij beweert dat twee van hun agenten hem probeerden te “targeten en te vernederen” door privé-belastinginformatie te delen. Deze zaak zou kunnen betekenen dat Hunter Biden een strafrechtelijk proces ondergaat terwijl zijn vader campagne voert voor herverkiezing als president.

Related news